Editura Evenimentul si Capital

Oreste și porcăria în care a târât Realitatea. Bani și șantaj în numele unui fost senator PSD - acuză un ziarist de investigații! Editorial de Simona Ionescu

Autor: | | 4 Comentarii | 79014 Vizualizari

Desigur, mă refer la postul de televiziune, dar la fel de corect aș putea spune că acest pseudojurnalist Oreste a pângărit realitatea cotidiană prin scandalul pe care l-a provocat în redacția respectivă și, prin recul, în presă. Aceasta este supărarea mea care m-a făcut să reacționez pe marginea acestui subiect. Oreste Teodorescu nu este jurnalist, ci un regizor care n-a profesat niciodată. În ultimii ani, vine la televizor, țipă din studio la miniștri sau alți politicieni de zici că dacă i-ar avea în față i-ar trage de bărbi sau i-ar scuipa și vântură niște informații servite, fără niciun fel de probe.

M-am săturat ca noi, jurnaliștii care alergăm după știri importante pentru cititori, facem anchete și reportaje care implică bani și deplasări riscante, muncim câte 9-10 ore pe zi ca să punem articole proaspete pe site și să avem conținut interesant pentru ediția tipărită a ziarului, m-am săturat, zic, să fim comparați cu unul ca Oreste, care nu a făcut niciodată asta, în nicio redacție. Am văzut comentarii pe diverse site-uri și pe rețeaua facebook în care se cânta prohodul presei sau se milita pentru a nu mai avea încredere în jurnaliști, că sunt „vânduți politic”. M-a întristat. Pentru că jurnaliștii care NU și-au trădat meseria ca să devină activiști/propagandiști sau, mai grav, slujbași în solda unor politicieni au niște reguli deontologice bine stabilite.

Așa cum, în serviciile dumneavoastră, cititori sau telespectatori, există regulamente la care vă supuneți, tot așa ele există și în orice organizație de presă. Nu e corect să i se ceară lui Rareș Bogdan să se revolte public împotriva patronatului, când nici măcar nu se știe oficial ce a provocat interzicerea lui Oreste pe post. Nu e corect ca să i se tot spună să plece de la Realitatea, deoarece e posibil să stea fără serviciu o perioadă, dar, cel mai grav pentru fanii lui este să destabilizeze echipa și emisiunea „Jocuri de putere” să dispară sau să nu mai prezinte interes fără Rareș la pupitru. Abia atunci s-ar putea spune că „ciuma roșie” a învins.

Sâmbătă seară, Rareș Bogdan a anunțat că va reveni pe sticlă, că a avut o discuție lungă cu Cozmin Gușă și că s-au împăcat, că vor continua împreună, că va avea, ca și până acum, libertate editorială. Problemele lor, promisiunile lor, le vom urmări.

Totuși, de unde a pornit dintr-o dată scandalul care a răvășit Realitatea Tv? Imediat după izbucnirea lui Rareș Bogdan cerându-i lui Gușă demiterea directorului Edward Pastia, surse din post au susținut că îndepărtarea lui Oreste se trage de la Liviu Dragnea. Nu se prea lega, fiindcă toți cei din studioul lui Rareș comentau acid subiectul. Iar dacă Dragnea nu s-a răzbunat pe Rise Project, de ce s-ar fi împiedicat de Oreste?!

O explicație clară și logică, încât ar fi posibil să fie adevărată, a venit vineri seara de la jurnalistul de investigații Alexandru Căutiș, cel care a scris printre primii despre afacerile dubioase ale lui Dragnea și despre legătura lui cu Tel- Drum, în revistele Academia Cațavencu și Kamikaze. Căutiș, cel care a fost de două ori batjocorit de Oreste în emisiunea lui Rareș, susține că la mijloc au fost intervențiile lui Oreste în favoarea unui fost senator PSD, Traian Rece, latifundiar din Delta Dunării de pe vremea lui Adrian Năstase, cercetat acum pentru fapte de corupție de către DIICOT. Spune Alexandru Căutiș: „Între cele două percheziții ale DIICOT (18 oct.-22 nov.) la sediul Agrodelta Sireasa, „jurnalistul” l-a convins pe Rareș Bogdan să-l invite într- o emisiune pe Traian Rece. Din datele noastre, Rareș Bogdan a sistat discuția cu Rece chiar în timpul emisiunii, imediat ce a aflat, prin sms, de problemele grave ale latifundiarului”. Pe site-ul unde și-a publicat textul, Căutiș postează și documente prin care demonstrează că fostul senator a falsificat ștampila BNR pentru a-și atribui „o fictivă (scriptică) majorare de capital în societatea sa de 164 milioane de euro”. Și această faptă face parte din dosarul deschis de DIICOT. Căutiș a mai afirmat că, „din datele pe care le avem, Cozmin Gușă a fost informat despre acele probleme la rândul său. De aici suspendarea „jurnalistului”. Vă întrebați dacă „jurnalistul” știa de falsificarea ștampilei BNR și de faptul că Traian Rece utiliza un document cu ștampila BNR falsificată. Răspunsul este: Da. „Jurnalistul” nu numai că știa, dar și-a permis să și șantajeze pe acea persoană care i-a spus de problemă. Menționez că pun la dispoziția DIICOT toate datele mele în acest sens”.

Am vrut să mă conving dacă Oreste a adus vreodată vorba despre Rece în emisiunea lui Rareș, în perioada indicată de DIICOT Tulcea. În 1 noiembrie 2018, procurorii i-au atribuit calitatea de suspect lui Traian Rece, într-un dosar deschis în 2015. M-am oprit la prima înregistrare pe care am găsit-o, căci alții trebuie să-și piardă timpul cu asta. Eu i-am ascultat intervenția lui Oreste din 4 noiembrie. Îl interesa afacerile din Deltă, acolo unde este jupân, din anul 2000, Traian Rece. A spus Oreste: „Pentru că domnul Dragnea, punându-se rău chiar cu comisarii europeni ai PSD-ului, care vor să dea bani României și domnul Dragnea nu dorește pentru că nu poate lua șpagă, domnul Dragnea ăsta care vrea să fure din toții banii care circulă în România, inclusiv din fonduri europene… O să vedem cum a vizat 1,5 miliarde de euro din fonduri europene. Vrea să fure banii din Delta Dunării, domne! Vrea să-i bage în buzunar!”.

Ei, bine, dacă e așa, procurorii DIICOT vor putea să-i mai facă lui Dragnea un dosar penal, pe baza informațiilor și probelor deținute de Oreste! Până atunci, însă, am să vă povestesc eu de ce Traian Rece a apărut în schema asta televizată.

CTP arunca BOMBA despre Dragnea! De ce s-a dat bolnav tocmai acum?!?

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI