Evenimentul Zilei > EVZ Special > Oreste, actor în serialul „Poanta-i veche, prostu-i nou”. Povestea unei fotografii
Oreste, actor în serialul „Poanta-i veche, prostu-i nou”. Povestea unei fotografii

Oreste, actor în serialul „Poanta-i veche, prostu-i nou”. Povestea unei fotografii

În aceste zile se desfăşoară sub ochii noştri o adevărată telenovelă, care are în centrul atenţie o vedetă tv, un autointitulat jurnalist şi un patron de televiziune.

Primele două personaje îşi declară o prietenie sinceră şi plină de cele mai profunde sentimente, dar sunt încurcaţi în exprimarea lor publică în tandem de patronul televiziunii-gazdă, care l-a interzis pe unul dintre ei. Par a fi ingredientele unei telenovele, numai că cele trei personaje sunt reprezentate de bărbaţi.

Dacă nu v-aţi prins despre ce e vorba vă prezentăm eroii acestei drame comice. În rolul vedetei tv evoluează Rareş Bogdan, în cel al pseudo-jurnalistului care apără ţara de nenorocirea corupţiei joacă Oreste Teodorescu, iar rolul ingrat de patron îi revine lui Cosmin Guşă. Bogdan şi Oreste îşi declară prietenie veşnică, promit că vor colabora în continuare, că vor apăra ţara de hoţi, stiţi monologul. Numai că sceneta pare desprinsă dintr-o veche zicală a băieţilor crescuţi pe stradă: „Schema e veche, prostu-i nou!”. Noi suntem cei care ne uităm ca proştii la o telenovelă pe care unul dintre personaje a mai jucat-o. Pentru a înţelege asta ne întoarcem la începutul anilor 2000.

În anul 2002, Oreste a prezentat cu Mircea Badea o emisiune numită „Noaptea târziu” transformată mai apoi în „Mircea şi Oreste Show”. Cei doi erau buni prieteni în acele vremuri şi, chiar dacă emisiunile nu au avut succes şi apariţiile comune ale celor doi au fost stopate de postul tv care le găzduia showul, ei şi-au jurat prietenie veşnică. La fel în sceneta pe care o joacă astăzi Oreste cu Rareş Bogdan.

 

Ce urmează pentru iluminatul interzis la Realitatea Tv

Numai că după eşecul proiectului cu Badea, Oreste a descoperit iluminarea spirituală şi a început să prezinte un show numit „Codul lui Oreste”. S-a plimbat cu el între Antena2 şi B1 Tv între 2007 şi 2014, după care, aceste exerciţii de iluminare i-au arătat calea. Oreste a devenit luptător anti-corupţie. Şi dă-i şi luptă! Până în urmă cu o săptămână când I s-au închis porţile energetice ale Realităţii Tv de către pământeanul Edward Pastia, susţinut de Cozmin Guşă.

Acum Oreste îşi declară prietenia cu Bogdan prin toate metodele posibile, postări pe Facebook sau fotografii, dar după ce ne-am dat seama că schema-i veche, apare o întrebare logică. Dacă după despărţirea de Badea, Oreste a urmat calea deschiderii spirituale, ce va urma după despărţirea de Bogdan? Unii ar spune că urmează închiderea.