Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban, într-o POSTURĂ INEDITĂ la un festival din județul Sibiu
Ludovic Orban, într-o POSTURĂ INEDITĂ la un festival din județul Sibiu

Ludovic Orban, într-o POSTURĂ INEDITĂ la un festival din județul Sibiu

Președintele PNL, Ludovic Orban, le-a spus ciobanilor prezenți, duminică, la festivalul de la Jina din județul Sibiu că „speră să vină vremurile în care lâna va costa mai mult decât te costă să tunzi o oaie”. Fluierașii din Jina l-au invitat pe liderul liberal să li se alăture într-un scurt moment artistic.

Astfel, Orban a stat alături de artiști pe pășunea unde duminică a avut loc festivalul „Sus pe muntele din Jina” și a cântat la fluier alături de aceștia. Liderul PNL a purtat un clop pe cap, o pălărie specifică din Mărginima Sibiului, iar pe umăr a avut o traistă a ciobanului.

„Vin aici cu mare bucurie. Nu vin pentru prima oară. Vin pentru că aici sunt oameni răzbătători, oameni gospodari. (…) Sper să vină vremurile în care lâna va costa mai mult decât te costă să tunzi o oaie. Sper să vină vremurile în care prin intermediul meşteşugurilor tradiţionale să reuşim să promovăm toate produsele care se nasc aici, din mâinile oamenilor. Sper să vină vremurile în care ciobanii să nu mai trebuiască să se ducă fiecare la piaţă să-şi vândă brânza şi celelalte produse, luptându-se cu mafiile din pieţe, cu tot felul de obstacole, care îi împiedică să obţină cu adevărat banii pe care îi merită pentru munca lor”, le-a spus oamenilor, Ludovic Orban, citat de Agerpres.

La rândul ei, prim-vicepreședintele liberal și liderul PNL Sibiu, Raluca Turcan i-a felicitat duminică pe participanţii la festivalul de la Jina pentru faptul că păstrează cu sfinţenie spiritul pur românesc. 

„Credinţa şi hărnicia jinarilor, frumuseţile locului te încarcă cu energie şi te poartă într-o lume a bunului simţ, a integrităţii şi a devotamentului faţă de ţară. Jina se mândreşte cu cele mai vechi moşii româneşti, cele mai vechi şcoli şi tradiţii îndelungate, dar şi cu cel mai vechi festival din ţară. (…) La Jina spiritul pur românesc, valorile creştine şi tradiţiile locului sunt păstrate cu sfinţenie!”, a afirmat Turcan, citată de Agerpres. 

Festivalul „Sus pe muntele din Jina”, aflat la cea de a 47-a ediţie, a strâns duminică, ciobani din patru judeţe – Sibiu, Alba, Vâlcea şi Argeş. 

La Jina au fost prezenţi politicieni de la toate partidele politice, iar în anii trecuţi la eveniment participa şi fostul preşedinte, Traian Băsescu. 

Prezent și el la eveniment, ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a spus duminică ciobanilor adunați la festival că a învăţat de la bunicul său despre valoarea lânii, care, în trecut, era pusă şi acceptată drept gaj pentru împrumuturile bancare.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: