Evenimentul Zilei > Politica > Orban, pe scut sau sub scut? Cum ar putea rupe PNL. „Relația sa cu instituțiile de forță s-a răcit”. VIDEO
VIDEO

Orban, pe scut sau sub scut? Cum ar putea rupe PNL. „Relația sa cu instituțiile de forță s-a răcit”. VIDEO

Marele învins în bătălia pentru fotoliul de șef PNL, Ludovic Orban, a avut după congresul partidului o serie de declarații contondente la adresa premierului și a președintelui, la limita declarațiilor de război. Ce șanse mai are Orban în politică, dacă ținem cont că, în buna tradiție românească, învingătorii iau totul?

Sociologul Mirel Palada și invitații săi au comentat atacurile în rafală lansate de Orban la adresa fostului său aliat Klaus Iohannis și a favoritului acestuia Florin Cîțu, și au încercat să anticipeze viitoarea sa traiectorie.

Orban a pus prea mult eșec pe Iohannis”

„Orban a fost destul de bun, dar a pus prea mult eșec pe Iohannis”, a remarcat Florian Bichir despre noile ieșiri dure ale fostului președinte al PNL la adresa lui Klaus Iohannis din weekend-ul trecut. Istoricul a remarcat „încăpățânarea președintelui de a-l ține pe Cîțu acolo. Calculul mai arată că Florin Cîțu nu mai are nicio șansă, dacă nu cumpără niște băieți sau să facă un nou UNPR cu sprijinul PSD”.

„Relația sa cu instituțiile de forță s-a răcit. Brusc, imediat după ce a pierdut puterea, a început să-și aducă aminte de toate chestiile nasoale din relația sa cu Iohannis. Sunt voci care spun că Orban ar putea să desprindă niște parlamentari din PNL să-și facă jucăria lui, la fel cum a făcut Tăriceanu la vremea lui”, a comentat sociologul Mirel Palada despre situația lui Orban.

Dacă face mișcări va fi din nou curentat de procurori”

„Orban nu are cum să revină în politica românească. Dacă îndrăznește să facă mișcări va fi din nou curentat de procurori”, crede jurnalistul clujean Liviu Alexa.

Nici Octavian Hoandră nu crede în scenariul unui reviriment în politica mare a lui Ludovic Orban. „Își linge rănile pe la televiziuni, dar e pierdut. Bine că e așa că mai mult încurcă lumea (…) Mulți s-au îmbătat pe la Florica. PNL nu se mai potrivește cu Orban”.

Iohannis, Cîțu,  Orban la congresul PNL. Începutul sfârșitului pentru Orban

Istoricul Florian Bichir a avansat o altă ipoteză, favorabilă unei viitoare traiectorii separate a fostului șef al liberalilor. „Stilul lui e să stea în partid să-și formeze echipe. Nu e un om politic prost. Va mai juca un rol, dar cu partidul lui mic sau dacă se lipește la ALDE. Dacă Orban pleacă s-a terminat. El a mai citit o carte de Brătianu. E în stare să o ia de la capăt. Nu a vrut să se îmbogățească din politică”.

Ediția integrală a emisiunii poate fi vizionată aici:

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: