Este o nesimțire maximă, o sfidare la adresa cetățenilor români! Pe data de 26 mai, românii au votat la referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis pentru a interzice grațierea și amnistia faptelor de corupție. Decizia de astăzi este ca o grațiere mascată pentru oamenii care au fost condamnați pentru fapte de corupție. În mod premeditat, s-a amânat luarea unei decizii pentru a se aștepta intrarea în activitatea a ultimilor doi judecători constituționali, Deliorga și Stan, pentru că cei doi au determinat formarea acestei majorități pentru o decizie care nu are nicio bază constituțională și nicio bază legală. Practic, asta îi scoate în afara Constituției pe cei 5 judecători care au votat astăzi această decizie”, a spus Orban la România TV.

Chestionat pe tema posibilei eliberări a lui Liviu Dragnea în urma acestei decizii, Ludovic Orban spune că nu găsește vreun motiv care să-l ajute pe fostul șef al PSD.

Asta urmează să decidă instanța în baza motivării ce va decisă de CCR. Astăzi nu-mi pot imagina ce argumente juridice pot fi folosite pentru a ajunge în situația aceasta. Dar să așteptăm, pentru că diavolul se ascunde in  amănunte și e posibil ca și în cuprinsul motivării să apară pretexte pentru a le permite tuturor celor care au fost condamnați de completele de 5 să scape de pușcărie. Mobilul real al acestei decizii este scăparea din pușcărie a celor care au fost condamnați. Dorneanu, Enache, Stan, Deliorga și reprezentatul UDMR-ului, oameni numiți politic de cei care conduc, adică de PSD, au luat o decizie ineptă care nu are nicio bază legală” a conchis Orban în intervenția sa la RTV.

Te-ar putea interesa și: