Evenimentul Zilei > International > Viktor Orban, discurs INCENDIAR în Malta: „Identitatea CREȘTINĂ a UE este AMENINȚATĂ de imigranții musulmani”
Viktor Orban, discurs INCENDIAR în Malta: „Identitatea CREȘTINĂ a UE este AMENINȚATĂ de imigranții musulmani”

Viktor Orban, discurs INCENDIAR în Malta: „Identitatea CREȘTINĂ a UE este AMENINȚATĂ de imigranții musulmani”

Premierul ungar a declarat în cadrul congresului PPE din La Valetta că UE trebuie să se apere în fața „invaziei imigranților musulmani”.

Șeful guvernului de la Budapesta a afirmat că imigrația este Calul Troian al terorismului, o soluție pe termen scurt la penuria de forță de muncă și o afacere bună doar pentru ONG-uri.

Însă Orban a subliniat responsabilitatea europeană și americană în ceea ce se întâmplă în prezent.

„Trebuie să reformăm politica externă a UE și să vorbim deschis, chiar dacă acest lucru deranjează”, a spus liderul ungar, citat de Visegrad Post.

Comitem erori grave și politicile noastre falimentare au dus la destabilizarea Africii de Nord și a Orientului Mijlociu.”

Orban a subliniat și că „limbajul liberal al Corectitudinii Politice nu este nici măcar capabil să identifice și să înțeleagă adevăratul pericol al imigranției.”

El a adăugat în fața unei asistențe în care, printre alții, se afla și cancelara Merkel:

„Noi, central-europenii, credem că dacă lucrurile se petrec astfel, prezența musulmană va deveni dominantă în jumătatea de vest a Europei, chiar în cursul acestei generații.”

Viktor Orban i-a îndemnat pe partenerii din Partidul Popular European să nu cedeze în fața presiunilor ideologice de stânga.

„Înțeleg că stânga ne pune sub presiune ideologică. Pentru ca Occidentul să se simtă vinovat de cruciade și de colonialism… însă această politică de stânga dezarmează intelectual Europa în fața invaziei imigranților musulmani.”

Și a continuat:

„Noi, central-europenii, dorim să reformăm complet politicile de imigrație. Frontierele trebuie să fie în totalitate puse sub control. Nu îi credeți pe cei care afirmă că aceasta este imposibil. Noi, maghiarii, apărăm frontierele Uniunii Europene pe sute de kilometri fără o contribuție majoră din partea UE; în realitate suferim chiar atacuri din partea Bruxelles-ului. Noi suntem dovada vie că este posibil să ne apărăm.”

Liderul de la Budapesta i-a acuzat pe socialiștii europeni că doresc să vadă venind milioane de imigranți, să pună capăt subsidiarității și să mărească taxele. El a declarat că „viitorul aruncă o umbră asupra prezentului” și a avertizat că UE trebuie să se schimbe pentru a-și salvgarda competitivitatea, valorile familiale și creștinismul.

Orban a spus asistenței:

„Noi suntem partidul popular, nu ar trebui să ne fie frică să fim numiți populiști.”

El a făcut apel și la o reformă a Curții Europene a Drepturilor Omului: „Curtea Drepturillor Omului trebuie reformată de urgență, căci hotărârile sale constituie o amenințare la adresa poporului european și o invitație pentru imigranți.”

Viktor Orban a explicat că trebuie acordat ajutor pe plan local persoanelor care au nevoie de ajutor, și nu trebuie să le importăm problemele.

El a mai avertizat că influența Europei în Balcani și în Europa de Est se reduce în comparație cu influența crescândă a Rusiei, Turciei și Statelor Unite.

Orban a făcut apel la schimbarea acestei politici europene și a declarat că UE ar trebui să accelereze rezolvarea cererilor de aderare ale Muntenegrului, Macedoniei și Serbiei pentru garantarea stabilității în regiune.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: