Evenimentul Zilei > Politica > Orban lovește în PNL și în Iohannis ca în tobe. Pericolul pe care îl reprezintă acum fostul lider liberal
Orban lovește în PNL și în Iohannis ca în tobe. Pericolul pe care îl reprezintă acum fostul lider liberal

Orban lovește în PNL și în Iohannis ca în tobe. Pericolul pe care îl reprezintă acum fostul lider liberal

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a afirmat marți, că nu e exclus să se ajungă la alegeri anticipate dacă președintele Klaus Iohannis mai desemneze premieri care nu pot forma o majoritate. Mai mult el nu exclude nici posibilitatea ca să înființeze un nou partid politic cu „oameni cinstiți, de caracter”.

El, și-a anunțat, marți dimineața, în plenul Parlamentului demisia din grupul parlamentar al PNL, precizând însă că nu demisionează încă și din partid.

Este prima dată când Orban ia în calculul politic și de varianta alegerilor anticipate.

Avertisment pentru „chiriașul de la Cotroceni”

„Dacă chiriașul de la Cotroceni se încăpățânează în a impune un guvern care nu are majoritate parlamentară, eu vă spun că pentru prima oară în România sunt posibile alegerile anticipate.

Contextul politic parlamentar de asemenea natură încât trei partide sunt în situația de a-și dori anticipatele. Până la urmă ele sunt soluția dacă președintele se încăpățânează să nu țină cont de nevoia ca un premier desemnat să aibă capacitatea de a forma majoritate parlamentară”, a declarat Ludovic Orban la B1TV.

Ludovic Orban nu s-a ferit în a mai vorbi despre posibilitatea ca PNL-ul să se rupă. El a spus deschis că ia în calcul variant de a cerea o nouă formațiune politică sub conducerea sa.

„Nu neg această posibilitate. Când iau o decizie o anunț. Eu sânt un liberal. Cred cu tărie în valorile liberale și într-un curent liberal. Cei are mă urmează sunt oameni cinstiți, de caracter”, a conchis Orban.

Fratele, trecut în „rezervă” de Iohannis

Nu în ultimul rând Ludovic Orban a comentat și faptul că, în ziua în care și-a anunțat retragerea din Grupul parlamentar al PNL, Klaus Iohannis a semnat pensionarea fratelui său, consilierul prezidențial Leonard Orban.

În ultima perioadă, fostul lider al PNL a devenit un fervent contestatar al președintelui Klaus Iohannis. Mai mult și-a pus și cenușă în cap că i-a convins pe români să îl voteze.

„Pe de altă parte, pot să spun că deja mi-am cerut scuze de la foarte mulţi români care m-au abordat direct şi mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis şi a trebuit să le cer scuze”, a afirmat Orban cu câteva zile în urmă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: