Evenimentul Zilei > Politica > Orban i-a reamintit Laurei Codruța Kovesi un detaliu-cheie din trecut. Se încinge lupta în PNL
Orban i-a reamintit Laurei Codruța Kovesi un detaliu-cheie din trecut. Se încinge lupta în PNL

Orban i-a reamintit Laurei Codruța Kovesi un detaliu-cheie din trecut. Se încinge lupta în PNL

Președintele liberalilor, Ludovic Orban, și-a prezentat duminică moțiunea de candidatură în fața Colegiului PNL Ilfov și a folosit această ocazie pentru a transmite membrilor de partid câteva dintre principalele realizări din mandatul său, printre care a fost enumerată și numirea în funcția de procuror-șef european a fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Astfel, cel care ocupă funcția de președinte al Camerei Deputaților s-a referit și la rolul esențial pe care l-a avut în alte mutări importante de la Bruxelles. Așa s-a aflat, printre altele, că Laura Codruța Kovesi a ajuns procuror șef european datorită lobby-ului făcut de PNL.

„Ca președinte al Partidului Național Liberal, am reușit niște lucruri la care puțini s-ar fi gândit, victorii pe plan european. Avem vicepreședinte PPE, probabil cel mai influent europarlamentar român de la Bruxelles, în persoana lui Siegfried Mureșan, care a fost și raportor la bugetul Uniunii Europene, reușind să influențeze decizia privind PNRR mai degrabă în favoarea noastră.

De asemenea, Laura Codruța Kovesi a ajuns procuror șef al Parchetului European doar datorită lobby-ului făcut de PNL. Iar România, în timpul mandatului meu de premier, a reușit să obțină prima Agenție europeană care își va desfășura activitatea pe teritoriul României.

Kovesi are probleme mari la Parchetul European
Kovesi

Orban invită liberalii să analizeze obiectiv

Și aici este vorba de Centrul Cyber. De comisarul european nu mai vorbim, portofoliul de Transporturi fiind extrem de important. Le-am spus liberalilor din Ilfov să analizeze cu atenție la ce exigenţe trebuie să facă faţă cel pe care îl vor alege președinte al Partidului Național Liberal.

Să analizeze cine creşte încrederea PNL dintre candidaţi şi cine scade încrederea în PNL. Să analizeze cine are într-adevăr tot bagajul de cunoştinţe și experienţa ca să poată să conducă. Să vadă cine are leadership, charisma, empatia și capacitatea de comunicare pe limba omului”, a declarat Orban.

Mai departe, Ludovic Orban a subliniat că este un comunicator mai bun decât premierul Florin Cîțu. Amintim că la Congresul PNL care va fi organizat la 25 septembrie, cei doi vor lupta pentru funcția de președinte al PNL.

Ludovic Orban susține că este un bun orator

„A comunica este fundamental în politică, dacă nu ştii să comunici este foarte greu să faci ceva, inclusiv dacă vorbim de performanţă guvernamentală.

Puteţi compara şi aveţi aparatul necesar cei mai mulţi dintre dumneavoastră, să vă daţi seama care guvern a fost mai performant. Cântăriţi cu mare atenţie, pentru că alegerea care se va face pe 25 septembrie este o alegere şi de valori, principii, convingeri, doctrină”, a completat Orban.

Florin Cîțu și Ludovic Orban
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: