Liderul Guvernului României a subliniat că social-democraţii nu se gândesc la măsurile ce pot fi luate în pandemie, ci doar la cum pot amâna alegerile.

Astfel, preşedintele PNL a dat asigurări că formaţiunea pe care o reprezintă va folosi toate armele legale şi constituţionale pentru ca alegerile să se ţină.

Orban a motivat această intenţie prin prisma faptului că are date certe despre faptul că românii „s-au săturat de un partid care calcă în picioare drepturile şi libertăţile oamenilor”

„Românii nu mai vor PSD.”

În discursul susţinut la Biroului Electoral Central (BEC) după depunerea listelor cu semnături pentru candidaţii la alegerile parlamentare, premierul a explicat:

„Românii, din mai 2019, au arătat clar că nu mai vor PSD, că s-au săturat de un partid care calcă în picioare drepturile şi libertăţile oamenilor, de un partid care a vrut să confişte România şi care nu a făcut altceva decât să slujească interesele clientelei politice şi să-şi apere penalii.

Toate bătăliile câştigate, atât bătălia pentru PE, bătălia prezidenţială şi de la locale trebuie încununate de victoria decisivă.

PSD nu a murit, PSD nu este încă înfrânt, PSD se zvârcoleşte şi încearcă prin toate mijloacele posibile să ţină România ocupată.

Alegerile din 6 decembrie sunt alegeri decisive pentru România. În 6 decembrie, românii trebuie să vină la vot cu încredere şi să voteze PNL, care este singura forţă politică care are capacitatea de a învinge PSD şi are capacitatea de a guverna România şi de a îndrepta România în direcţia concretă.”

„România, pusă în pericol de PSD.”

Liderul de la Palatul Victoria a completat că alegătorii trebuie să înţeleagă foarte bine că aceasta este o şansă foarte bună a slăbi decisiv PSD în Parlament:

„Degeaba vrea PSD să amâne alegerile. Vom lupta cu toate armele constituţionale şi legale pentru a permite românilor să scape de Parlamentul născut din pixul lui Dragnea, care a generat o majoritate toxică, care a distrus România şi care vrea să distrugă România.

Pentru noi, orice zi în plus în care majoritatea PSD rămâne să controleze Parlamentul este o zi în care România este pusă în pericol, este o zi în care această majoritate poate să inventeze noi şi noi reglementări care să dea peste cap România şi care să compromită şansele de dezvoltare ale României pe termen mediu şi lung.

Democraţia înseamnă alegeri, democraţia înseamnă puterea cetăţeanului de a decide cine să-l reprezinte.”

Altfel, Ludovic Orban a anunţat că liberalii vor face o campanie directă şi au depus la Biroul Electoral Central 722.000 de semnături pentru listele de candidaţi de la viitoarele alegeri parlamentare.

sursa: Agerpres