Evenimentul Zilei > Politica > Cum i-a tras Orban lui Crin lista pentru PE de sub tălpi! Va candida Antonescu la Bruxelles din partea PER? EXCLUSIV EVZ
Cum i-a tras Orban lui Crin lista pentru PE de sub tălpi! Va candida Antonescu la Bruxelles din partea PER? EXCLUSIV EVZ

Cum i-a tras Orban lui Crin lista pentru PE de sub tălpi! Va candida Antonescu la Bruxelles din partea PER? EXCLUSIV EVZ

E bătut în cuie: potrivit surselor „Evenimentului zilei”, președintele PNL – l-am numit pe Ludovic Orban – a reușit să-l debarce pe Crin Antonescu, definitiv, de pe lista partidului pentru Parlamentul European.

Dacă pentru el nu este loc, soția lui Antonescu, Adina Vălean, a reintrat în gra ți ile lui Orban, care este dispus să-i îngăduie să candideze pentru un nou mandat de eurodeputat.

 

Cum a fost lucrat

 

Aceleași surse ne-au dezvăluit că în spatele ușilor închise, Orban a invocat rezultatele unui sondaj comandat de PNL în perspectiva europarlamentarelor, măsurătoare care prezenta procente de toată jena în dreptul lui Crin Antonescu, unul dintre ctitorii USL. Același tratament l-a primit și Vasile Blaga, pe care Orban l-ar vrea, de asemenea, debarcat de pe lista pentru Bruxelles, însă influența „buldogului” este mult mai pronunțată decât cea a recent revenitului Crin Antonescu, aflat în vechi contre atât cu președintele Klaus Iohannis, cât și cu Ludovic Orban. Pe cale de consecință, Vasile Blaga rămâne înfipt pe lista aspiranților PNL la Parlamentul European.

 

Vor 25%

 

Potrivit surselor EVZ, jurnalistul Rareș Bogdan va deschide lista liberalilor (negocierile sunt pe ultima sută de metri), aceștia fiind urmați de Siegfried Mureșan, Mircea Hava, Adina Vălean, Daniel Buda, Vasile Blaga, Dan Motreanu, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă și Marian Jean Marinescu. Liberalii speră la un scor de aproximativ 25%, care le-ar aduce 8 poziții de eurodeputați. În situația actuală, foștii PDLiști ar beneficia de 3 poziții eligibile dintr-un total de 8, dar „greul” Gheorghe Falcă ar risca să rămână pe dinafară, la fel ca Marian Jean Marinescu. Precizăm că Biroul Permanent Național al PNL l-a numit, săptămâna trecută, pe junele Robert Sighiartău șef de campanie pentru europarlamentare.

 

Va deschide lista PER pentru PE?

 

Sursele citate ne-au precizat că Antonescu este foc și pară pe Ludovic Orban după ce acesta i-a tras lista pentru Bruxelles de sub tălpi. Motiv pentru care a negociat, de-a lungul ultimelor două săptămâni, cu reprezentanții Partidului Ecologist (PER), care îi propun să le deschidă lista pentru Parlamentul European. Aceleași surse susțin că PER vizează o afliliere la PPE, deși, pe plan european, ecologiștii joacă, mai mereu, în tabăra stângii. De notat că PER a negociat, în exact aceeași direcție, și cu fostul Primar al Capitalei, ex-PSDistul Sorin Oprescu.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.