Evenimentul Zilei > Politica > Orban creează probleme în coaliţie cu o declaraţie amendată de Hunor Kelemen
Orban creează probleme în coaliţie cu o declaraţie amendată de Hunor Kelemen

Orban creează probleme în coaliţie cu o declaraţie amendată de Hunor Kelemen

Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a taxat dur declaraţiile lansate duminică de preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Conferinţa de alegeri interne din cadrul Organizaţiei PNL Harghita.

Duminică, liderul liberalilor a explicat de ce judeţul Harghita a fost ocolit de investiţii. Totodată, Orban a subliniat că UDMR este un partid care doreşte ca propriii alegători să rămâna săraci şi needucaţi.

„Hai să fim cinstiţi, că judeţul Harghita a cam fost ocolit de investiţii şi cred că şi unii dintre cei care au fost la butoanele administraţiilor nu prea şi-au dorit astfel de investiţii…

Orban a pus tunurile pe UDMR

Pentru că se ştie foarte bine că partidele cum sunt UDMR, de exemplu, care chiar dacă e un conglomerat de mai multe partide şi asociaţii, de fapt e unicul reprezentant politic şi are tendinţa să fie un soi de partid unic.

Îşi ţine mai uşor alegătorii dacă ei sunt dependenţi. Mai e un partid românesc care îi ţine dependenţi pe români şi îi doreşte pe români săraci şi needucaţi. Noi ne dorim ca românii să fie educaţi, să stea pe picioarele proprii, să se lupte pentru a reuşi în viaţă, să aibă un cadru social care să permită fiecăruia să reuşească în viaţă”, a declarat Ludovic Orban, care în urmă cu doar 3 zile a făcut-o praf pe Raluca Turcan, la Sibiu.

Hunor Kelemen

Replica lui Hunor Kelemen a venit pe site-ul maszol.hu şi a fost preluată de presa centrală din România. „A spune că ne străduim să avem doar noi puterea înseamnă că nu cunoaşte situaţia reală sau că preia reflexe stereotipe vechi, fără a se gândi.

Hunor Kelemen n-a rămas dator

A fost o declaraţie prostuţă şi este nedemnă pentru un preşedinte de partid care ar trebui să aibă o cunoaştere reală despre regiunile ţării. Ludovic Orban procedează de parcă ar fi aterizat de pe altă planetă şi prin asta desconsideră în primul rând electoratul maghiar din Transilvania.

Judeţul Harghita a fost ocolit în primul rând de investiţiile în marea infrastructură şi aici nici guvernul condus de Ludovic Orban nu a ajutat. Fără autostrăzi, fără infrastructură serioasă e natural să ai investiţii mai puţine în Ţinutul Secuiesc sau în Moldova, sau în Ţara Românească, sau oriunde”, a precizat Hunor Kelemen.

Una dintre explicaţiile criticilor exprimate de Ludovic Orban la adresa UDMR poate fi legată de faptul că Hunor Kelemen şi-a exprimat susţinerea pentru Florin Cîţu. Liderul Guvernului României se va lupta la 25 septembrie cu Orban pentru şefia liberalilor, în cadrul Congresului PNL.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: