Orban, cerere urgentă pentru CNA: „Nu vreau să considerăm că CNA-ul, ca instituție, susține boicotul infractorilor”. Răspunsul CNA„

Președintele PNL, Ludovic Orban, a solicitat, joi, CNA să aloce timpi de antenă în audiovizual pentru campania referendumului pentru justiție, inițiat de președintele Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a cerut CNA să aloce timpi de emisie în audiovizual pentru campania pentru referendum, adăugând că dacă nu se va întâmpla acest lucru, liberalii vor apela la pârghii legale pentru „a sancționa acei membri CNA care refuză”.

„Vreau sa dau un mesaj public, solicităm CNA-ului să repare gafa monumentală pe care au făcut-o și anume aceea de a nu aloca timpii de antenă pe audiovizual pentru referendum. Nu vreau să considerăm că CNA-ul, ca instituție, susține boicotul infractorilor din PSD și din ALDE, și din acest motiv solicităm CNA să aloce timpii de antenă pe audiovizualul pentru campania pentru referendum.

Nu s-a mai întâmplat până acum să nu se aloce timpii de campanie pentru referendum. De altfel a fost un referendum în cursul anului trecut, dar nu au avut nicio problemă să aloce timpii de antenă, iar acum pur și simplu nu au alocat timpii de antenă și orice televiziune poate să refuze difuzarea oricărui clip, oricărui mesaj privitor la referendum, pretextând că CNA nu a alocat timpii de antenă.

În cazul în care CNA nu va face acest lucru, vom apela la toate pârghiile legale pe care le avem la dispoziție pentru a sancționa acei membri CNA care refuză să dea acest drept cetățenilor de a fi corect informați prin intermediul mass-mediei audiovizuale privitor la referendum.”, a declarat Ludovic Orban.

CNA a răspuns solicitării președintelui PNL printr-un comunicat de presă în care se arată că în ședința de joi, membrii CNA au hotărât „ să le atragă atenția radiodifuzorilor că au obligaţia de a reflecta echidistant punctele de vedere aflate în divergenţă”

„Având în vedere Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 29 din 08.05.2019 privind modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală, precum şi pentru unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European şi a referendumului naţional din 26 mai 2019,

Consiliul Naţional al Audiovizualului le reamintește radiodifuzorilor care vor reflecta desfăşurarea campaniei pentru referendum că au obligația de a respecta prevederile legislaţiei în domeniu. Campania pentru referendum se desfăşoară în condiţiile stabilite de Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu respectarea dispoziţiilor Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum și ale Deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările şi completările ulterioare.