Orban, apariție-surpriză la o terasă din București. Scopul și durata vizitei premierului

Sâmbătă după-amiază, în primul weekend de relaxare cu terasele oficial deschise, oamenii care stăteau la terase în Centrul Vechi al Capitalei au avut parte de o apariție-surpriză.

Premierul Ludovic Orban și-a făcut apariția în Centrul Vechi al Capitalei, alături de doi dintre oamenii săi de încredere. Ionel Dancă, șeful Cancelariei, consilierul Andi Manciu și Ludovic Orban au declarat că răspund invitației unui prieten care este bucuros că și-a putut deschide terasa.

„Răspund la invitația unui bun amic, care de bucurie că a deschis terasa, m-a invitat și pe mine”, a explicat Ludovic Orban.

Cu aceasta ocazie, premierul Orban a declarat că data cu 15 iunie vine cu noi măsuri de relaxare pentru români. „Le vom anunța la timpul potrivit”, a spus Ludovic Orban atunci când i s-a cerut cerut să precizeze momentul la care vor fi anunțate măsurile.

Premierul a plecat din Centrul Vechi după ce a stat cam o oră și jumătate la o terasă. La plecare, acesta le-a spus jurnaliștilor că a fost plăcut și că a observat că regulile sunt respectate la terase.

Întrebat dacă a venit în inspecție, premierul a zâmbit și a spus: „Am eu față de inspector? Premierul a explicat că există instituțiile abilitate să facă verificări și controale și a spus că le-a dat instrucțiuni să fie ferme.

Întrebat despre miile de români care au luat cu asalt marea și muntele în minivacanța de Rusalii, premierul a spus că se bucură și că este normal, ănsă îi roagă să respecte regulile și să nu se îmbolnăvească, scrie Digi24.

Potrivit ultimei Hotărâri a CNSU, începând din data de 1 iunie se permite:

- organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitar

- organizarea şi desfăşurarea în bazine acoperite sau aflate în aer liber, a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor profesionişti şi a competiţiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

- desfăşurarea, de către sportivii profesionişti, a activităţilor de pregătire fizică în spaţii închise, cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi.

- organizarea şi desfăşurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivalurilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune aflate la distanţă de minimum 2 metri, unul faţă de celălalt, purtarea măştii de protecţie şi respectarea măsurilor de protecţie.

- prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.