Evenimentul Zilei > Politica > Orban a lansat o dezvăluire foarte delicată despre Cîțu. Aventurile din SUA pălesc pe lângă asta
Orban a lansat o dezvăluire foarte delicată despre Cîțu. Aventurile din SUA pălesc pe lângă asta

Orban a lansat o dezvăluire foarte delicată despre Cîțu. Aventurile din SUA pălesc pe lângă asta

Fostul lider PNL Ludovic Orban a participat joi, 30 septembrie, la citirea moțiunii de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu, în ciuda decizie BEx care spune că niciun parlamentar liberal să nu participe la ședință. Liberalul a comentat câteva speculații și hotărâri ale guvernării, luate pe fondul crizei politice actuale. De aemenea, acesta a comentat și o problemă foarte delicată legată de demisia lui Cîțu.

Solicitat de jurnaliști, fostul lider PNL Ludovic Orban a spus că a participat la ședința în care s-a citit moțiunea de cenzură întrucât nu a „văzut” o astfel de hotărâre. Liberalul a criticat decizia de a elimina de la guvernare formațiunea USR-PLUS.

USR-PLUS nu trebuie să plece de la guvernare. „O prostie mai mare rar putea fi decisă”

„Domnul Ciolacu negociază cu domnul Iohannis și nu știam eu? N-am văzut o astfel de decizie. Am văzut numai o decizie că dacă USR-PLUS nu-și retrage moțiunea sau votează moțiunea de cenzură nu va mai fi considerat partener de guvernare.

O prostie mai mare rar putea să fie decisă, în condițiile în care singura soluție onorabilă, benefică pentru România este refacerea coaliției de guvernare. S-a mai întâmplat ca astăzi să ia astăzi o decizie și mâine să ia o decizie contrară”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele demisionar de la Camera Deputaților a mai anunțat că va conduce ședința moțiunii de cenzură de marți. „Vă informez că în buna înțelegere cu președintele Senatului, ședința de marți va fi condusă de președintele Camerei Deputaților. Ca să evităm lupte de K1 la microfon”, a declarat Orban, făcând referire la incidentele desfășurate în plen la citirea moțiunii de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR.

Își dă demisia Florin Cîțu? „Asta înseamnă să pui interesul de stat mai presus decât cel personal”

Fostul lider PNL a comentat și speculația potrivit căreia Florin Cîțu ar urma să-și dea demisia luni, cu o zi înainte de votarea moțiunii de cenzură, pentru a avea același loc asigurat de către președintele Klaus Iohannis în anul 2024. Ludovic Orban a spus că premierul ține foarte mult la funcție, motiv pentru care acesta ar putea să renunțe la șefia Executivului doar dacă pune interesul de stat deasupra celui personal.

„Dacă își dă demisia, nu va mai fi el premier interimar pe toată durata interimatului, ceea ce mă îndoiesc, pentru că el ține foarte mult la funcție. Ca să nu fie obligați cei de la USR-PLUS să voteze, există încă o variantă, să demisioneze domnul Cîțu, dar asta înseamnă să fii om de stat și să pui interesul de stat mai presus decât cel personal. Chiar și PSD a făcut jocul lui Cîțu pentru că e foarte ușor să treacă peste el”, a declarat Ludovic Orban, susținând că premierul este un pion care poate fi sacrificat oricând de șeful statului.

„O criză politică declanșată probabil cu acordul președintelui de la 1 septembrie, practic a aruncat România în aer și în momentul de față România se găsește aproape lipsită de instituții care să facă față provocărilor cu care se confruntă cetățenii României”, a mai afirmat Ludovic Orban.