Evenimentul Zilei > Politica > Orban a fost trădat, iar Cîțu revine în forță! Lupta pentru șefia PNL pare rezolvată
Orban a fost trădat, iar Cîțu revine în forță! Lupta pentru șefia PNL pare rezolvată

Orban a fost trădat, iar Cîțu revine în forță! Lupta pentru șefia PNL pare rezolvată

Prim-ministrul Florin Cîțu și-a prezentat vineri, la Galați, moțiunea pentru candidatura la șefia PNL, și a profitat de ocazie pentru a da de înțeles că din ce în ce mai mulți lideri liberali – printre care și preşedintele PNL Galaţi, George Stângă, care inițial îl susținuse pe Ludovic Orban – i-au promis sprijinul cu două săptămâni înainte de Congresul PNL.

Prezent în faţa Colegiului Director al filialei din Galaţi, Florin Cîţu şi-a prezentat ultimele planuri politice: „Votul din 25 septembrie (n.r. – data la care e programat Congresul PNL) este foarte important, pentru că va fi votul care va porni această guvernare şi o va ţine opt ani.

Trebuie să ne pregătim mintal pentru asta. Am pornit cu o echipă mică în jurul meu, cu doar câţiva oameni, cu domnul Flutur, cu domnul Boc… Mai erau câţiva oameni şi am construit, am construit, iar astăzi avem 36 de preşedinţi de filiale care sunt alături de noi.

Obiectivul meu este să avem tot Partidul Naţional Liberal în spatele acestei echipe şi împreună să conducem. Niciodată nu voi lua decizii de unul singur, întotdeauna voi lua deciziile în echipă, pentru că totdeauna voi lua decizii pentru PNL şi pentru români.″

La rândul său, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Galaţi, George Stângă, care în luna mai anunţa că îl susţine pe Ludovic Orban la preşedinţia partidului, a anunțat că și-a schimbat opțiunile.

Orban a fost trădat la Galați

„Cunoscându-l foarte bine, analizându-i activitatea, am luat decizia de a fi alături de dânsul, de a-l susţine în această competiţie internă″, a afirmat George Stângă, conform agerpres.ro. Este un gest politic despre care susținătorii lui Orban ar putea spune că reprezintă o trădare de ultimă oră.

Altfel, premierul Florin Cîţu s-a referit și la scandalul generat joi în Parlament, cu ocazia citirii moțiunii de cenzură pe care AUR și USR PLUS au anunțat-o împotriva guvernului. Prim-ministrul a punctat că episodul poate bloca aprobarea PNRR.

„Vreau să vă dau o informaţie care a apărut acum: planurile PNRR ale Poloniei şi Ungariei ar putea să fie amânate, pentru că sunt probleme cu statul de drept. Ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlamentul României ar putea să creeze probleme.

Un partid care spune că este proeuropean se alătură unui partid extremist şi încearcă să distrugă ordinea în România. Să ştiţi că lumea îşi pune semne de întrebare dacă România mai este un stat de drept. Din păcate, avem un partid proeuropean care ajută un partid extremist.

Ultima promisiune a lui Cîțu

Am preluat conducerea Ministerului Investiţiilor şi mă voi asigura că PNRR va fi aprobat spre sfârşitul acestei luni, dar să ştiţi că riscurile sunt enorme, de aceea fac apel la responsabilitate din partea clasei politice. Uitaţi-vă ce se întâmplă în alte ţări, unde nu se respectă statul de drept″, a afirmat Cîţu.

Altfel, premierul nu a renunțat la ideea reconcilierii cu liderii USR PLUS, cu toate că a demis secretarii și subsecretarii de stat, dar și prefecții și subprefecții acestei formațiuni.

„Eu încă îi consider colegi pe cei de la USR şi las uşile deschide, chiar dacă s-au spus multe în ultima perioadă. Să revină la sentimente mai bune şi să îşi dea seama că nu mie îmi fac rău, nu fac rău doar PNL, ci fac rău românilor prin acţiunile pe care le-au făcut ei în Parlamentul României şi pe care le-au susţinut.

Preşedintele partidului, Dan Barna, era acolo şi nici măcar nu a încercat să oprească acele acţiuni. Niciodată nu voi permite ca PNL să facă aşa ceva. Noi nu vom face niciodată aşa ceva şi nu vom susţine un partid extremist să distrugă ordinea în România″, a mai completat Cîţu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: