TUPEU: "SĂRACI” în LUX. PALATE ţigăneşti de milioane de euro în care trăiesc ”CERȘETORI” | GALERIE FOTO

TUPEU: "SĂRACI” în LUX. PALATE ţigăneşti de milioane de euro în care trăiesc ”CERȘETORI”  | GALERIE FOTO

La marginea Hunedoarei, zonă în care rata reală a şomajului depăşeşte 30%, iar salariul mediu este de 800 de lei, continuă să apară construcţii cu turnuleţe.

CLICK pe COLAJUL de mai jos pentru GALERIE FOTO: UPDATE:Membrii comunităţii de ţigani din Hăşdat (liderii lor preferă să li se spună "ţigani" şi nu "rromi") ne-au declarat că banii pentru "palate" au fost obţinuţi din cerşetorie. Reprezentanţii Primăriei Hunedoara declară că în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul instituţiei nu se regăseşte vreo familie care să deţină un "palat" şi care să beneficieze de venit minim garantat, ori de alte forme de asistenţă socială financiară. "Nu se prea complică ei cu actele care trebuie depuse pentru un dosar de venit minim garantat, de exemplu. Mai mult, am înţeles că majoritatea sunt mai mereu plecaţi din ţară", ne-a mărturisit o angajată a Direcţiei de Asistenţă Socială Hunedoara.

În anul 2004, în zona Hăşdat, localitate situată la extremitatea sudică a oraşului Hunedoara, existau patru "palate ţigăneşti". Acum sunt de zece ori mai multe. În schimb, în Hunedoara, construcţia de locuinţe s-a blocat în ultimii cinci ani. Între timp, "palatele" cu burlane argintii, multe construite ilegal, au devenit interesante pentru turiştii care sunt aduşi pentru a vedea Castelul Corvinilor.

  • Citiţi mai mult: EXCLUSIV EVZ. Premieră DNA. "Martorii ameninţaţi" l-au înfundat pe Ruşanu. Declarațiile care descriu teroarea instaurată în instituție

Doar 11 din 41 sunt în regulă Conform evidenţelor Primăriei Hunedoara, la Hăşdat există acum 41 de "locuinţe tip vilă cu arhitectură specifică etniei romilor". În cazul a 15 imobile, ridicate "la roşu", cu acoperişurile finalizate, nu se cunosc nici proprietarii care le-au ridicat pe terenuri aflate în proprietatea statului. Alte 15 "palate cu turnuleţe" care au fost ridicate pe terenuri cu proprietari privaţi, trebuie recepţionate în acest an şi incluse în categoria celor impozitate.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Citiţi mai mult: AROGANŢĂ şi TUPEU. LUXUL și OPULENȚA clanului de ROMI care a LINȘAT cu BÂTELE un tânăr în PLINĂ STRADĂ | GALERIE FOTO

Restul de 11 "vile cu arhitectură specifică" au recepţia lucrărilor efectuată şi sunt declarate la impozitare. La cele 41 de "palate" se mai adaugă şi alte 16 locuinţe, ridicate înainte de 1990, ale căror acoperişuri au fost modificate: în locul şarpantelor s-au ridicat "turnuleţe", operaţiuni efectuate fără autorizaţiile necesare. CITIȚI ȘI:

  • Palatele ţigăneşti, zona interzisă a României | VIDEO

Doar amenzi şi ameninţări Directorul Direcţiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Hunedoara, Corina Oprişiu, spune că pentru palatele şi casele ridicate fără aprobări pe terenul statului singura soluţie este demolarea: "Nu există vreo altă prevedere pentru asemenea situaţii. În alte situaţii, cel mai adesea, nouă ni se prezintă proiecte cu şarpante obişnuite, însă la momentul execuţiei apar turnuleţele", adaugă Corina Oprişiu. CITIŢI ŞI: MENTALITATE MAFIOTĂ. CUM SE LAUDĂ beizadelele CLANURILOR de RROMI: Bolizi de LUX, PISTOALE și produse Gucci, Vuitton sau Chanel | GALERIE FOTO CLICK PE COLAJUL DE MAI JOS PENTRU GALERIA FOTO:

Au costat enorm Primele "palate cu turnuleţe" din Hăşdat se rezumau, înainte de anul 2000, la suprafeţe locuibile de 200 – 300 de metri pătraţi, dispuse pe două sau trei nivele. Acum, au apărut şi construcţii de două ori mai mari, cu trei sau chiar patru nivele, în condiţiile în care rata şomajului în zonă ajunge la 30%, iar leafa medie este de 800 de lei.

  • Citiţi mai mult: LUX SFIDĂTOR. Clanurile de romi şi-au etalat OPULENŢA la o NUNTĂ de BEIZADELE | GALERIE FOTO

Palatele sunt realizate cu marmură din străinătate, iar meşterii care au lucrat la ridicarea lor nu s-au încumetat să se apuce de treabă fără să fie plătiţi în avans. Estimări neoficiale bazate pe informaţii provenite din rândul constructorilor arată că pentru ridicarea unui "palat cu turnuleţe" la Hăşdat, un proprietar a cheltuit între 300.000 şi 1.000.000 de euro. CITIȚI ȘI:

  • Palatele ţigăneşti ale hoţilor de buzunare revoltă Anglia | FOTO

"Şi noi vrem să avem actele-n regulă" Lajos Kvec (foto), liderul comunităţii romilor din zona Hăşdat, ne atrage încă o dată atenţia că nici lui, nici celor pe care-i reprezintă nu le place să fie numiţi romi, ci ţigani. Locuieşte într-o casă destul de mare, dar mică în comparaţie cu cele apărute în zonă în ultimii 10 ani. Nici maşina pe care o conduce nu sare-n ochi: un Cielo vechi de aproape 20 de ani. "Şi noi vrem să avem actele-n regulă. Am tot chemat primăria să vină să ne ajute, să fim în regulă cu actele. Pe vremea fostului primar (Ovidiu Hada – n.r.) nu am prea avut cu cine ne înţelege. Ţiganii au mers la cerşit în străinătate. Nu şi-au făcut casele astea faine din furat. Dacă furau, ajungeau la puşcărie şi nu le mai puteau ridica. Din cerşitul peste mări şi ţări or făcut rost de bani. Dacă ai şi copii, faci 100 de euro la zi din cerşit. Da’ nu contează de unde or avut bani. Contează c-or venit ş-or construit aici", spune Lajos Kvec, bulibaşa ţiganilor din Hăşdat.

VIDEO: Un copil se distrează cu o mașină de lux. Inregistrarea a fost postată chiar pe profilul de Facebook al beizadelei. GALERIE FOTO. Mașinile cu care se laudă beizadeaua: CITIȚI ȘI:

  • FABULOS. Luxoasele palate ale romilor din Buzescu, imortalizate în National Geographic | FOTO
  • DEZVĂLUIRI Pagodele țiganilor din Buzescu au fost construite pe evaziuni incredibile și proxenetism | GALERIE FOTO

să îl convingă să îşi retragă plângerea. FARAONIC. ÎNMORMÂNTARE de RROMI dincolo de ORICE IMAGINAȚIE: GROAPA-DORMITOR | GALERIE FOTO CLICK PE COLAJUL DE MAI JOS PENTRU GALERIE FOTO:

TOP 3 CELE MAI POPULARE ARTICOLE:
  • TESTUL DE MINTE BOLNAVĂ. Fotografiile care iti arata daca te gandesti doar la sex
  • Nu se ştie ce este. Cum a ajuns o CROITOREASĂ VIETNAMEZĂ ameninţarea omenirii
  • Ce ţi se întâmplă când stai ONLINE. Efectele NEŞTIUTE ale timpului petrecut pe Internet

GALERIE FOTO 2. Cele mai bizare ceremonii de nuntă și cele mai inedite mirese

  • În căutarea AVENTURII. Exploratorul temerar care a vizitat o PEȘTERĂ atât de adâncă încât în interiorul ei s-au format nori | GALERIE FOTO

Citiţi mai mult: DAMA DE COMPANIE care a DISTRUS doi MINIŞTRI şi aproape că a DĂRÂMAT GUVERNUL, a murit SINGURĂ | GALERIE FOTO Citiţi mai mult: PRIMA FEMEIE BARBIE din lume este detronată. O adolescentă fără nicio operație estetică ia locul UCRAINENCEI care s-a "TUNAT" cu operații de 800.000 DE DOLARI | GALERIE FOTO

Citiţi mai mult: VIDEO INEDIT. SCANDAL penibil cu POLIȚIA LOCALĂ. AGENȚII nu au putut să ridice un vânzător de mături. Ce a urmat e TIPIC ROMÂNESC