ORAȘUL ANARHIEI TOTALE. Cum era viața în cel mai aglomerat loc de pe pământ în care nici lumina nu îndrăznea să intre - GALERIE FOTO

ORAȘUL ANARHIEI TOTALE. Cum era viața în cel mai aglomerat loc de pe pământ în care nici lumina nu îndrăznea să intre - GALERIE FOTO

Orășelul Kowloon Walled, din Hong Kong, era la un moment dat de 119 ori mai dens decât este New York-ul în prezent. Considerat de mulți drept una din minunile secolului XX, Kowloon Walled era un loc în care nimeni nu plătea taxe și nu aveau habar de lege.

Cei peste 50.000 de locuitori trăiau claie peste grămadă în niște imobile insalubre, întunecoase, strâmte și întortocheate încât până și poliția se temea să intervină când era solicitată. Oraşul de tip Lego a fost construit de-a lungul deceniilor de către rezidenţi, care pur şi simplu au suprapus camerele una peste alta, pe o suprafață de 2,6 hectare.

Nicio rază de soare nu putea trece printre blocurile de locuinţe stivuite. Chiar şi în timpul zilei era întuneric tot timpul. Doctorii nu aveau licență de practică iar

În plus, nici o lege nu a fost respectată vreodată la Kowloon Walled, cu o singură excepție: imobilele construite haotic nu putea Oraşul fortificat nu putea fi mai înalt de 13 sau 14 etaje. În caz contrar, avioanele de joasă altitudine ar fi avut probleme să aterizeze pe pista din apropiere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sistemul de alimentare cu apă era cu adevărat ingenios. Pentru ca apa să fie dusă cât mai sus, în rezervoarele special construite, oamenii făceau, cu rândul, economie la electricitate.

În Kowloon puteai găsi orice tip de afacere pe care ţi-o poţi imagina. Doctorii nu aveau licență de practică iar noaptea, şcolile şi saloanele se transformau în cluburi de striptease şi săli de jocuri de noroc. Medicamentele de contrabandă, în special opiul, apăreau frecvent și pentru o bucată de vreme a devenit cartierul unei mafii chineze care se ocupa cu traficul de droguri.

A fost demolat în 1994, dar imaginea apocaliptică continuă să impresioneze mai ales datorită unor imagini absolut spectaculoase surprinse cu puțin timp înainte de domolare de fotografii Greg Girard și Ian Lamboth.