Polițiștii din Bihor au efectuat o percheziție la o societate comerciale, din zona frontierei de la Borș și au realizat o captură impresionantă de țigări, peste 22.700 de cartușe de țigări. „În cauză, există bănuiala că în rolele de hârtie importate sunt disimulate importante cantităţi de ţigarete de contrabandă, destinate comercializării ulterioare pe teritoriul naţional şi comunitar, fără a fi achitate accizele şi taxele aferente. În urma percheziţiei efectuate la punctul de lucru al societăţii, din comuna bihoreană Borş, pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a administratorului acesteia, un bărbat de 47 de ani, din municipiul Bucureşti, poliţiştii au descoperit 4.540.000 ţigarete (227.000 de pachete de ţigări) de patru mărci diferite, netimbrate, toate disimulate în câteva sute de role de hârtie gofrată”, arată comunicatul.

Valoarea țigaretelor este de 2.27 milioane lei, ancheta fiind deschisă pe numele unei firme din Săpânța, județul Maramureș. Polițiștii mai susțin că marfa urma sp plece în țările din Uniunea Europeană, unde prețul unui pachet de țigări sare de șase euro, profitul fiind unul considerabil. Țigările erau ascunse în role de hârtie.

La acțiunea de la Bihor au acționat peste 50 de polițiști de la Inspectoratele de Poliție din Bihor și Maramureș. Patronul firmei din Săpânța va fi dus la audieri, și cel mai probabil va fi pus sub acuzare, infracțiunea fiind de contrabandă.

 

Te-ar putea interesa și: