Laurențiu Todea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, a declarat, joi, pentru EVZ, că în această fază a anchetei sunt anchetați opt suspecți, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, respectiv nerespectarea legii construcțiilor. Sursele noatre arată că poarta respectivă era construită fără autorizație, iar reparațiile aceteia au fost, de asemenea, neautorizate.

Amintim că la furtuna din 17 septembrie 2017, poarta simbolică de la intrarea în oraș dinspre aeroport s-a prăbușit peste mașina în care se afla un tânăr de 24 ani, Vlad Baici, student la medicină. Băiatul a murit pe loc.

Practic, în timpul vijeliei, structura de beton a porții cedat, rupându-se din temelie. Poarta fusese relativ trecent ”reabilitată”, în sensul că a fost placată metalic, fără să se investigheze în prealabil dacă ar fi necesitat intervenții de consolidare. Dosarul lucrării are lipsă o serie de avize, între care și cel de la Inspectoratul de Stat în Construcții, iar certificatul de urbanism și autorizația de construire au fost emise de Primăria Timișoara în locul Consiliului Județean Timiș.

Lucrările la poarta de intrare în oraș de pe Calea Lugojului, pe care era scris „Timisoara, orasul declansarii revolutiei romane din Decembrie 1989”, au fost efectuate în 2015 și au costat, potrivit primarului Nicolae Robu, peste 50.000 de euro cu tot cu TVA. Nu s-a organizat licitaţie publică, ci a fost  încredinţare directă.

 

Te-ar putea interesa și: