Evenimentul Zilei > Politica > Oprișan, pregătit de un gest disperat. „Mă voi lega cu lanțuri de clădirea Guvernului“
Oprișan, pregătit de un gest disperat. „Mă voi lega cu lanțuri de clădirea Guvernului“

Oprișan, pregătit de un gest disperat. „Mă voi lega cu lanțuri de clădirea Guvernului“

Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, amenință că se va lega cu lanțuti de clădirea Guvernului dacă Executivul va bloca construirea noului spital.

Președintele CJ Vrancea anunță că, în cazul în care Guvernul va bloca proiectul, „voi fi primul președinte de Consiliu Județean din România care mă voi lega cu lanțuri de clădirea Guvernului“, a mai afirmat Marian Oprișan.

„Voi depune acest proiect privind construcția unui nou spital județean în județul Vrancea, pentru finanțare din cele 80 de miliarde de euro cu care domnul președinte Klaus Iohannis s-a întors de la Bruxelles. Deci, vor fi fonduri europene. Dacă Guvernul PNL va respinge acest proiect privind construirea noului spital pentru vrânceni, vă anunț de pe acum că voi fi primul președinte de Consiliu Județean din România care mă voi lega cu lanțuri de clădirea Guvernului“, a mai afirmat Marian Oprișan.

„Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, domnul Marian Oprişan, a semnat astăzi, 27 august 2020, ordinul de începere pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Construire Spital Judeţean Focşani- Vrancea”,

Acesta va fi realizat într-un termen de maximum 6 luni de zile, având o valoare de 3.763.305,98 lei cu TVA inclus.

În cadrul acestei etape de proiectare vor fi elaborate inclusiv tema tehnologică medicală, dar şi alte studii de specialitate relevante pentru buna funcţionare a obiectivului de investiţii. Totodată, vor fi stabilite costurile investiţiei ( construcţie şi dotări), urmând a fi accesată sursa de finanţare.

Tot astăzi, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Vrancea a fost aprobat studiul de prefezabilitate, care a fost întocmit într-o perioadă de 3 luni.

Noul Spital Judeţean de Urgenţă va avea o capacitate de spitalizare de 760 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi, bloc universitar, sector de specializare modern cu secţii din aproape toate domeniile şi spaţii special concepute pentru toate activităţile medicale şi conexe, inclusiv heliport.

Construirea unui nou Spital Judeţean de Urgenţă este o investiţie deosebit de importantă care răspunde aşteptărilor şi necesităţilor locuitorilor judeţului Vrancea şi va duce la creşterea calităţii serviciilor medicale si a gradului de diversitate a acestora, deci, implicit, la creşterea gradului de sănătate în rândul populaţiei”, anunță CJ Vrancea, potrivit unui comunicat de presă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: