Editura Evenimentul si Capital

UPDATE. OPERAȚIUNEA „Săptămânile patimilor pentru infractori”. Percheziții în șase județe și în București. Polițiștii au întocmit NOUĂ DOSARE PENALE și au dat peste 100 de amenzi

14-02/mascati-1323012907-465x390
Autor: | | 4 Comentarii | 878 Vizualizari

Peste 100 de poliţişti de la rutieră şi investigarea fraudelor au acţionat pentru prevenirea evaziunii fiscale în ce priveşte achiziţiile intracomunitare de legume-fructe şi produse congelate. Acţiunea a avut loc în mai multe complexe comerciale din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Arad, Bihor, Giurgiu, Timiş şi Dolj. În doar o oră, în zona Capitalei au fost confiscate peste zece tone de mărfuri şi au fost aplicate sancţiuni de peste 10.000 de lei.

UPDATE. Nouă infracţiuni au fost constatate şi peste 100 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în urma acţiunii desfăşurate, astăzi, în Bucureşti şi pe raza a șase judeţe, pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare şi al transportului de mărfuri. Au fost confiscate mărfuri în valoare totală de aproximativ 305.000 de lei.

OperaȚiunea face parte din seria de acțiuni dispusă de şeful Poliţiei Române, în perioada 1-19 aprilie. În „Săptămânile patimilor” pentru infractori, premergătoare Paștelui, au fost intensificate activităţile de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale şi a contrafacerii de produse.

Zilnic sunt angrenaţi, în medie, aproape 7000 de poliţişti de investigare a fraudelor, de la ordine publică, de la rutieră şi transporturi , la nivel naţional, suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Doar în cursul zilei de ieri au fost depistate 439 de infracţiuni, dintre care 112 de evaziune fiscală şi au fost aplicate 12.500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 3.200.000 de lei. Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 780.000 de lei.

Astăzi, la activităţi au participat şi specialişti de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimentelor.

Percheziții în șase județe

În cadrul operațiunii de astăzi, poliţiştii au instituit filtre rutiere în patru puncte, pe Autostrada A1, la km 40, sensul Piteşti-Bucureşti, Şoseaua de Centură – Jilava, Şoseaua de Centură – Chitila şi Şoseau de Centura A2, zona Pod centura Brăneşti - sens giratoriu, efectuând controale la tirurile folosite la transportarea produselor care nu sunt achiziţionate conform prevederilor legale.

Sunt efectuate şi controale la anumite societăţi comerciale dintr-un complex comercial din Bucureşti.

Echipele de control verifică respectarea normelor referitoare la plata T.V.A., datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate, dar şi respectarea legislaţiei în domeniul transportului rutier de mărfuri.

În timpul verificărilor, la nivelul municipiului Bucureşti acţionează şi echipe semimobile de poliţişti, care urmează să verifice tranzacţiile declarate de la intrarea în ţară până la clientul final.

La nivelul I.P.J. Arad, I.P.J. Bihor, I.P.J. Giurgiu, I.P.J Timiş, şi I.P.J. Dolj au fost instituite filtre pe drumurile care fac accesul dinspre punctele de trecere a frontierei Giurgiu, Calafat, Cenad, Nădlac, Varsand, Borş, Salonta, Valea lui Mihai, şi Secuieni. Poliţiştii monitorizează maşinile ce transportă mărfuri din spaţiul comunitar si extracomunitar pe teritoriul României, din categoria legume-fructe si produse din carne (congelate sau refrigerate).

A contribuit Adriana Dragu

Mircea Badea, mesaj suburban la adresa lui Augustin Lazar: Javra dracului!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI