Evenimentul Zilei > Actualitate > Operațiune de amploare a Poliției Române. Au participat 24 de țări, au fost confiscate 1776 de arme
Operațiune de amploare a Poliției Române. Au participat 24 de țări, au fost confiscate 1776 de arme

Operațiune de amploare a Poliției Române. Au participat 24 de țări, au fost confiscate 1776 de arme

O acțiune amplă la nivel european a încercat să combată traficul de arme, de droguri, țigări, dar și alte activități ilegale

O acțiune de mari dimensiuni a fost coordonată de oficiali ai Poliției Române, la nivel european. Oamenii legii din țara noastră au primit sprijinul omologilor din 24 de state europene, iar scopul a fost acela de-a bara traficul de arme. Au fost descoperite mai multe tranzacții ilegale și au fost confiscate peste 1.700 de arme.

Reprezentanții de la Poliția Română au vorbit despre acest amplu eveniment. „Poliția Română a coordonat o operațiune la nivel european, pentru prevenirea și combaterea traficului cu arme, în special a celor de alarmare și semnalizare provenite din Turcia. În total, 1.776 de arme deținute ilegal au fost descoperite în țările participante.

În perioada 2 – 11 noiembrie, Poliția Română, prin Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a organizat și condus Operațiunea BOSPHORUS, sub egida EMPACT (Platforma Multidisciplinară Europeană împotriva Amenințărilor Infracționale).

Au participat 24 de state europene

La acțiune, au participat 24 de state europene (Albania, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Macedonia de Nord, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia și Marea Britanie), care au beneficiat de sprijinul instituțiilor și agențiilor europene de aplicare a legii (Comisia Europeană, EFE-Grupul Experților Europeni în Arme de Foc, Eurojust și Europol)”, se precizează într-un comunicat.

Au confiscat arme, droguri, țigări netimbrate sau documente false

„Cu sprijinul Europol, autoritățile implicate au obținut date referitoare la operațiunile comerciale cu arme, efectuate pe parcursul anilor anteriori, astfel încât să poată fi realizate investigații și activități specifice de verificare la nivelul fiecărui stat implicat în operațiune. În perioada 2-11 noiembrie, au fost desfășurate acțiuni comune, pe parcursul cărora polițiștii din România, Portugalia, Albania și Grecia au efectuat 81 de percheziții domiciliare și verificări individuale, care au condus la 11 arestări, precum și la indisponibilizări de bunuri deținute ilegal.

Astfel, în aceste țări, au fost ridicate, în total, 191 de arme, peste 3.700 de cartușe, droguri (canabis și cocaină), țigări netimbrate, un autovehicul, articole pirotehnice și documente de identitate false”, au mai precizat oficialii.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: