OMUL SAPTAMANII: Voicu Radescu, director Green Hours: "Teatru si muzica sub asediu"

OMUL SAPTAMANII: Voicu Radescu, director Green Hours: "Teatru si muzica sub asediu"

Green Hours, primul cafe-teatru din Romania, a celebrat ieri 13 ani de la infiintare.

EVZ: Cum ati sarbatorit implinirea a 13 ani? Voicu Radescu: Au existat trei zile de auditii si concerte, de jazz, de muzica ambientala, care s-au incheiat aseara cu doua concerte extraordinare, „The best place to Hear Jazz is Here!”. Este vorba despre Cristian Soleanu Quartet si Alex Harding&Blutopia.  

Ce face acest loc sa fie special? Succesul este dat de notorietate; il asigura concertele de valoare care au loc aici. De exemplu, Ada Milea a cantat prima oara pe aceasta scena, iar cazul ei nu este singular. In  ceea ce priveste Teatrul Luni au sustinut spectacole peste 100 de artisti. Independenta maxima pe care incercam sa ne-o pastram fata de influentele politice, economice si sociale, dar si libertatea maxima pe care o au artistii de teatru si muzica face ca acest loc sa fie special.

Ce se va intampla cu imobilul in care functioneaza Green Hours? Sloganul nostru este „Teatru si muzica sub asediu”. In loc sa ne bucuram foarte tare, ne bucuram cu o unda de ingrijorare. Doua fundatii se bat intre ele si cu noi pentru o parcela foarte buna in centrul Capitalei. Ca un semn de protest, organizam lansari de carte, expozitii.

Ne puteți urmări și pe Google News