Evenimentul Zilei > Social > Omul lui Iohannis pune tunurile pe medici: „Cine respinge vaccinarea nu are ce căuta în meserie”
Omul lui Iohannis pune tunurile pe medici: „Cine respinge vaccinarea nu are ce căuta în meserie”

Omul lui Iohannis pune tunurile pe medici: „Cine respinge vaccinarea nu are ce căuta în meserie”

Medicii care nu vor să se vaccineze și îi îndeamnă și pe alții să n-o facă nu au ce căuta în această meserie. România este mult mai expusă la valul patru al pandemiei din cauza nivelului scăzut de vaccinare.

Afirmația îi aparține consilierului prezidențial Diana Păun. Declarația vine în contextul în care ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunțat inițierea unui proiect de lege privind instituirea certificatului digital pentru personalul medical.

Ministrul Cseke Attila a precizat că actul normativ a fost supus dezbaterii publice. Persoanele din sistemul medical care nu sunt vaccinate, nu au trecut prin boală şi nu se testează împotriva COVID nu vor mai putea practica. Acestora li se vor suspenda contractele individuale de muncă timp de 30 de zile. Ulterior, ar urma încetarea contractelor de muncă.

„Nu poţi să practici această meserie nobilă fără să crezi cu tărie în puterea, în beneficiul pe care îl aduce ştiinţa şi tot ce ţine de cercetarea ştiinţifică. Eu sunt absolut convinsă că vaccinul este singura noastră şansă de a ieşi din pandemie. Dacă există vreun medic care nu are această convingere, nu este colegul meu”, a explicat consilierul prezidențial Diana Păun.

Medicii care nu sunt de acord cu vaccinarea nu au ce căuta în meserie

Potrivit spuselor Dianei Păun, medicii care nu sunt de acord cu procesul de vaccinare, dar îi îndeamnă și pe alții să nu o facă, trebuie să renunțe la această meserie.

„Eu nu pot crede că există medici – bineînţeles, nu vorbesc de cei care au contraindicaţii clare şi care nu pot să se vaccineze din motive medicale justificate şi argumentate – dar un medic care nu numai că nu doreşte să se vaccineze, dar îi îndeamnă pe alţii să nu o facă, din punctul meu de vedere, nu este medic şi nu are ce căuta în această meserie”, a spus Diana Păun.

Aceasta a luat parte la dezbaterea „Valul 4: impact, ameninţări, soluţii”, organizată de DC News Media Group.

 

 

România este mai expusă decât alte state

Consilierul prezidenţial a precizat că vaccinarea „rămâne cea mai bună armă” împotriva virusului. Ea a adăugat că multe state vestice sunt deja „pe panta descendentă şi au reuşit să stăpânească” pandemia.

„Germania, spre exemplu, a anunţat că şi-a schimbat total strategia de impunere a restricţiilor, tocmai analizând acest raport al incidenţei, raportat la gradul de severitate al bolii. Dar să nu uităm că Germania are o rată foarte bună de vaccinare. Multe ţări europene – Danemarca, în primul rând, dar şi Norvegia şi, în curând, Portugalia – o să treacă, practic, la viaţă normală, deci vor ridica toate restricţiile, tocmai pentru că au ajuns la nişte rate de vaccinare pe care, de altfel, şi le-au propus ca ţină”, a spus consilierul prezidențial.

Potrivit Dianei Păun, România este unul dintre statele cu „grad foarte mic de vaccinare”, motiv pentru care populaţia ţării este mult mai expusă valului 4 de pandemie.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: