Evenimentul Zilei > EVZ Special > Omul de afaceri Sorin Strutinsky va fi închis în Italia. Partenerul lui Mazăre a scăpat de extrădare, dar nu și de închisoare
Omul de afaceri Sorin Strutinsky va fi închis în Italia. Partenerul lui Mazăre a scăpat de extrădare, dar nu și de închisoare

Omul de afaceri Sorin Strutinsky va fi închis în Italia. Partenerul lui Mazăre a scăpat de extrădare, dar nu și de închisoare

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, prieten al lui Radu Mazăre și NIcușor Constantinescu, va executa pedeapsa de 10 ani de închisoare într-un penitenciar din Italia.

Autoritățile din Italia au refuzat extrădarea omului de afaceri constănțean, condamnat la închisoare în România. Judecătorii italieni au dispus ca acesta să execute pedeapsa la care a fost condamnat pentru corupție, pe teritoriul italian. Informația a fost prezentată de avocatul lui Sorin Strutinsky, Marius Mocanu.

„Decizia este recentă şi nu ne-au fost comunicate încă motivele pentru care a fost refuzată extrădarea. Execută acolo pedeapsa de 10 ani şi 4 luni de închisoare. În mod cert, condiţiile de detenţie sunt mai bune acolo”, a declarat avocatul, conform G4media.

Sorin Strutinsky s-a predat în luna februarie la Bologna, la sediul Squadrei Mobile din Chestura de Politie. El a apărut în fața autorităților însoțit de doi avocați și a fost plasat în arest la domiciliu până pronunțarea sentinței de încarcerare.

Condamnare de zece ani și opt luni

Sorin Strutinsky a fost condamnat, în România, la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și spălare de bani. Condamnarea a fost pronunțată la începutul lunii iulie 2020, iar omul de afaceri constănțean a fugit din țară. El a fost dat în urmărire internațională.

Sorin Strutinsky mai are o condamnare în primă instanță la 7 ani și 10 luni cu executare în dosarul „Polaris”. În acest dosar, Radu Mazăre a primit 9 ani și 10 luni, iar fostul deputat PSD Eduard Martin, patronul firmei de salubrizare, a fost condamnat la 5 ani și 6 luni cu executare. Sentințele nu sunt definitive.

Tripleta Mazăre – Constantinescu Strutinsky a ajuns al închisoare

Sorin Strutinsky a fost implicat în mai multe afaceri în Constanța, alături de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. Despre el se spune că nu s-a implicat în politică tocmai pentru a se ocupa de afacerile grupului. Aceasta în vreme ce Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu au preluat coducerea Primăriei Constanța și a Consiliului Județean.

Radu Mazăre este condamnat definitiv în Dosarul Retrocedărilor la 9 ani de închisoare cu executare și cercetat sau trimis în judecată de procurorii DNA în mai multe dosare penale. La fel și Nicușor Constantinescu, se află în penitenciar, unde ispășește o pedeapsă de 5 ani în Dosarul Retrocedărilor, după ce a ispășit o altă sentință definitivă de 5 ani în dosarul subfinanțării Centrului Militar Zonal.

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța a mai fost condamnat definitiv în dosarul elicopterului SMURD prăbușit în lacul Siutghiol din Constanța – 4 ani cu executare – și într-un alt dosar de plăți nelegale efectuate prin RAJDP. Aici a primit o sentință de 10 ani cu executare.

 

Publicat in categoriile: EVZ Special, Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: