Evenimentul Zilei > International > Dorință șocantă! Un bărbat care suferă de sindromul „omului copac” a cerut să i se amputeze mâinile pentru că nu mai poate de durere
Dorință șocantă! Un bărbat care suferă de sindromul „omului copac” a cerut să i se amputeze mâinile pentru că nu mai poate de durere

Dorință șocantă! Un bărbat care suferă de sindromul „omului copac” a cerut să i se amputeze mâinile pentru că nu mai poate de durere

Un cetățean din Bangladesh cunoscut publicului larg ca "omul copac", din cauza excrescențelor ca o coajă de pe corpul său, a declarat ieri că dorește să i se amputeze membrele superioare pentru a scăpa de durerea insuportabilă.

Abul Bajandar a suferit deja 25 de operații, începând cu anul 2016, pentru a i se elimina excrescențele de pe mâini și picioare cauzate de un sindrom extrem de rar.
Medicii au considerat, după operații, că l-au vindecat, dar domnul Bajandar s-a întors la clinica din capitala Dhaka în mai anul trecut, după revenirea bolii.
Bărbatul în vârstă de 28 de ani, tatăl al unui copil, a revenit la spital și în ianuarie anul curent, după ce starea lui s-a înrăutățit. Potrivit medicilor, unele excrescențe au o lungime de mai mulți centimetri.
"Nu mai suport durerea. Nu pot dormi nici noaptea. Le-am cerut doctorilor să-mi amputeze mâinile pentru a calma durerile, cât de puțin", a declarat bărbatul.
Mama acestuia, Amina Bibi, îi susține demersul. "Cel puțin nu o să îl mai doară. Este o boală infernală", a spus aceasta.
 Bajander suferă de epidermodysplasia verruciformis, o boală genetică rară, cunoscută și sub numele de "sindromul omului copac".
De asemenea, Bajandar a declarat că dorește să plece în afara țării pentru un tratament mai eficient, dar nu dispune de bani pentru a-și acoperi cheltuielile.
Samanta Lal Sen, chirurg estetician la spitalul Dhaka Medical College, a declarat ca un comitet de șapte medici va discuta despre situația domnului Bajandar, în cursul zilei.
"Acesta și-a expus părerea. Dar noi vom face tot ceea ce este mai bine pentru el" a declarat doamna Sen.
Primul ministru Sheikh Hasina a promis tratament gratuit pentru Bajandar, după ce mai multe ziare naționale și internaționale au publicat articole despre starea lui de sănătate.
Domnul Bajander a stat în zona privată a spitalului timp de aproape doi ani în timpul primei perioade de tratament.
Mai puțin de șase oameni din întreaga lume au acest sindrom.
La același spital s-a tratat și o tânără din Bangladesh care suferea de o condiție medicală similară,
în 2017.
Doctorii au declarat operația acesteia o reușită, dar tatăl său a spus după ceva timp că excrescențele au revenit în număr și mai mare, iar familia a oprit tratamentul și s-a întors cu femeia în satul natal.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.