Editura Evenimentul si Capital

Omul care l-a trimis pe Iohannis la DNA este acuzat de escrocherii imobiliare. Avocatul lui Gregorian Bivolaru, afaceri ilegale cu terenuri-fantomă

Dumitru Nițurad FOTO: TRIBUNA.RO
Autor: | | 2 Comentarii | 7272 Vizualizari

Un caz halucinant a fost soluționat printr-o decizie a judecătorilor de la Tribunalul București. O femeie s-a luptat în instanță să demonstreze că un avocat a vândut și a încasat bani în numele ei, pe un teren pe care nu îl mai avea de ani buni. În spatele afacerii ilegale se află Dumitru Nițurad, un avocat exclus din Baroul București, în anul 2012. Este cel care l-a apărat, cu ani în urmă, pe celebrul „Guru” Gregorian Bivolaru și a pledat împotriva lui Klaus Iohannis, într-un proces de retrocedare.

Devenit celebru după ce l-a apărat pe Gregorian Bivolaru, în anul 2004, și s-a judecat cu Klaus Iohannis, în anul 2006, fostul avocat Dumitru Nițurad s-a apucat de afaceri dubioase cu terenuri. Din informațiile noastre, cabinetul său de avocatură a încheiat mai multe promisiuni bilaterale de vânzare- cumpărare pentru terenuri din zonele turistice Bran, Moeciu, din județul Brașov, dar și din Rucăr sau Dragoslavele, județul Argeș, deși fusese exclus din avocatură. Printr- o astfel de escrocherie, Nițurad a încercat să vândă un un teren-fantomă din județul Argeș.

Datoare fără să știe

Cazul a ieșit la iveală după ce o femeie din București s-a trezit chemată în fața unui judecător unde i s-a cerut să plătească 100.000 de lei pentru o afacere despre care habar nu avea. Astfel, s-a aflat că Dumitru Nițurad a încercat să vândă, prin falsuri, un teren din comuna Dragoslavele, județul Argeș. Terenul cu pricina aparținuse femeii, dar era înstrăinat încă din anul 2007. Așa cum reiese din documentele aflate la dosarul care s-a judecat la Tribunalul București, victima a cerut înscrierea în fals şi nulitatea absolută a actelor frauduloase încheiate la Cabinet Individual Avocat “Niturad Dumitru”. Fostul avocat a încheiat, în anul 2011, în baza unui contract de fiducie, prin care cabinetul său de avocatură era împuternicit să reprezinte o firmă, o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare a terenului din Dragoslavele cu firma Transeuropa Construct SRL, firmă care și-a schimbat, între timp, denumirea în Transeuropa Commodities SRL. Societatea era controlată de Eugenia Radu, dar în actul încheiat de Niţurad apare ca şi reprezentant al firmei Nicolae Frâncu, care nu avea nicio calitate în cadrul societății, înregistrată la Registrul Comerțului. Practic, Dumitru Niţurad a falsificat semnătura lui Nicolae Frâncu şi victimei.


FOTO: Gregorian Bivolaru se ascunde de autoritățile din România FOTO: EVZI-a falsificat semnătura

Cert este că Nițurad a întocmit două promisiuni bilaterale de vânzare- cumpărare, ca reprezentant al femeii, căreia i-a falsificat semnătura, în baza cărora SC Transeuropa Commodities SRL i-a transferat avocatului în cont, pe 2 și pe 4 februarie 2011, suma de 1,4 milioane de lei. Banii reprezentau avansul pentru terenul din Dragoslavele. În septembrie 2011, înțelegerea ar fi picat. Avocatul Nițurad a înaintat instanței o întâmpinare în care susținea că Eugenia Radu avea probleme financiare și, din această cauză, nu ar mai fi putut achita diferența de bani și renunțat la afacere. În timpul procesului, i s-a cerut lui documentele originale: promisiunile de vânzare-cumpărare și convențiile de rezoluțiune, adică actele prin care s-ar fi reziliat înțelegerile. El a adus patru înscrisuri „conform cu originalul” ștampilate de „avocatul Nițurad”. Culmea este că aceste hârtii au fost acceptate de instanță, deși se vede clar că, în dreptul numelui femeii, pe una dintre promisiuni apar două semnături scrise și cu albastru și cu negru, iar o pagină din document nu este semnată, așa cum ar trebui. La sesizarea avocatei femeii, Elena Ramona Iorga, şi a lichidatorului judiciar numit în cauză, instanța a dispus trimiterea hârtiilor prezentate drept documente originale la Institutul Național de Criminalistică, pentru a se constata autenticitatea semnăturilor. Răspunsul a dovedit că documentele considerate de instanţă a fi originale sunt, de fapt, copii color, care nu pot fi supuse expertizării grafologice şi care nu pot produce efecte juridice. În concluzie, a rezultat că victima nu are nicio calitate procesuală, întrucât nu a semnat nicio promisiune bilaterală în legatură cu acel teren, nu a semnat nicio convenţie de rezoluţiune aferentă promiiunii bilaterale de vânzare-cumparare.

A umflat prețul de 90 de ori

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate