Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier împreună cu inspectori vamali au descoperit, cu ajutorul câinelui de serviciu Omu, ascunse şi nedeclarate, peste 7.000 de ţigarete, în autoturismul condus de un cetăţean din Republica Moldova. 
„Flagrantul” canin a avut loc ieri, în jurul orelor 16.00. Atunci s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul din Republica Moldova, C.B., în vârstă de 50 ani, conducând un autoturism marca BMW.
Pe timpul controlului de frontieră, câinele de serviciu Omu, specializat în detectarea tutunului, a sesizat prezenţa mirosului specific, iar echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului. Astfel, au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în locaşuri special amenajate prin dublarea podelei portbagajului şi decuparea aripilor, 7.580 de ţigarete marca Rothmans de provenienţă Ucraina.
Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în valoare de 1.705 lei în vederea confiscării, iar bărbatul au fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
De asemenea a mai fost dispusă măsura reţinerii autoturismului marca BMW, în valoare de 14.999 lei, în vederea confiscării, deoarece pentru transportul ţigaretelor proprietarul a efectuat modificări asupra caracteristicilor tehnice existente din fabricaţie.
Polițiștii de frontieră au luat măsuri de anulare a permisului de mic trafic eliberat pe numele cetăţeanului moldovean.
CITIȚI ȘI: Câinele polițist OMU e „NAȘUL” contrabandiștilor. Locuri ULUITOARE în care erau ascunse țigările | GALERIE FOTO 
Volkswagen cu baxuri de țigări la motor
Tot ieri, în jurul orei 20.40, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Valeriu C., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în judeţul Iaşi.
Pentru valorificarea unor informaţii aflate în lucru, cu privire la faptul că bărbatul are preocupări în sfera traficului ilicit cu ţigarete de contrabandă, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului.
În momentul în care s-a solicitat bărbatului să ridice capota pentru a fi verificat compartimentul motor al autoturismului, acesta a refuzat motivând că este o problemă tehnică şi nu o poate deschide.
În urma controlului efectuat echipa de control a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în compartimentul motor al autoturismului, şase pachete învelite în folie din material plastic de culoare neagră, 6.000 ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova.
Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare totală de 5.000 lei.