Evenimentul Zilei > Actualitate > OMS vine în România. Focarul Covid-19 este atât de mare, încât amenință Europa: ”Situație devastatoare”
OMS vine în România. Focarul Covid-19 este atât de mare, încât amenință Europa: ”Situație devastatoare”

OMS vine în România. Focarul Covid-19 este atât de mare, încât amenință Europa: ”Situație devastatoare”

Valul patru al pandemiei a lovit din plin România, în condițiile în care cei responsabili au recunoscut că nu au pregătit suficient această etapă. Numărul cazurilor de infectare crește de la o zi la alta, iar sistemul sanitar este în pragul colapsului. Mai multe state din Uniunea Europeană au sărit în ajutorul României, însă pandemia de coronavirus evoluează extrem de agresiv.

În acest context, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că se va implica în situația din România pentru ajuta la rezolvarea crizei sanitare și la accelerarea campaniei de vaccinare.

„Încercăm să vedem ce putem face ca să ajutam România. E devastatoare situația. Primul pas o sa fie o încercare de a vaccina pe toți cei care vor să se vaccineze. O să facem tot ce putem. Acum încercăm să găsim medicamente ca să le putem trimite în România”,a declarat Dr. Dorit Nitzan, director de urgență la Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.

Parlamentarul Alexandru Rafila, fostul reprezentant al României la OMS, a confirmat informația. ”Da, am informații în acest sens. Am discutat cu directorul general al OMS și el și-a exprimat îngrijorarea față de situația din România. În ceea ce privește vaccinarea, luni va avea loc o teleconferință a celor de la INSP cu experții de la OMS”, a declarat Rafila, la Antena 3.

Alexandru Rafila a mai spus că să situația va deveni și mai critică în România, în momentul în care pacienții cu alte patologii nu vor mai avea loc în spital pentru că presiunea va crește din cauza duratei mari a valului patru. Incidența Covid în București a ajuns sâmbătă la 16 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP). Carantinarea Capitalei a fost propusă, dar autoritățile nu sunt de părere că este o idee bună.

Evoluția pandemiei de coronavirus în România

Până ieri, 16 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.445.714 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.468 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
1.231.401 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.239 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 236 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până ieri, 41.482 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 15.10.2021 (10:00) – 16.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 352 decese (194 bărbați și 158 femei). În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 18.361. Dintre acestea, 1.739 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 429 sunt minori, 394 fiind internați în secții și 35 la ATI.

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: