Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoltător! Şi-a omorât VIOLATORUL când avea 13 ani. Este de 13 ani în PUŞCĂRIE. Se cere ELIBERAREA ei
Revoltător! Şi-a omorât VIOLATORUL când avea 13 ani. Este de 13 ani în PUŞCĂRIE. Se cere ELIBERAREA ei

Revoltător! Şi-a omorât VIOLATORUL când avea 13 ani. Este de 13 ani în PUŞCĂRIE. Se cere ELIBERAREA ei

Cât de nedreaptă este viaţa cu unele copile care cad în ghearele unor brute. Povestea tinerei de 26 de ani care de 13 ani este în închisoare fiindcă şi-a ucis violatorul, e revoltătoare. Toată societatea strigă: Eliberaţi pe Cyntoia! Doar acum au prins glas voci celebre, după 13 ani în care o copilă stă după gratii deoarece a reuşit să-l împuşte pe violator.

Avea doar 13 ani când l-a ucis pe Johnny Allen, bărbatul care o violase în mod repetat şi care o obliga să se prostitueze: i-a furat pistolul şi a tras în el crezând că este în sfârşit liberă pentru totdeauna. Acum, Cyntoia Brown are 26 de ani, de 13 se află în închisoare, dar numele său, povestea sa, au început să circule din ce în ce mai mult pe reţelele de socializare, să intereseze din nou Statele Unite, cu atât mai mult cu cât în ultimile ore multe staruri au lansat un apel în favoarea sa: ''Eliberaţi pe Cyntoia!''.

''Sistemul a dat faliment'', spune de exemplu Kim Kardashian, care a aderat la campania mediatică #FreeCyntoiaBrown şi la petiţia respectivă. ''Ţi se rupe inima vâzând o tânără fată victimă a traficului de sex, aruncată în puşcărie fiindcă a avut curajul să se răzvrătească! Am luat legătura cu avocaţii mei pentru a vedea dacă pot face ceva pentru ea'', a continuat apoi modelul, care în octombrie 2016 a fost răpită şi sechestrată la Paris.

În afara soţiei lui Kanye West, alte staruri au difuzat pe reţele fotografia fetei de 26 de ani. Rihanna, LeBron James, Snoop Dogg, Cara Delevigne şi alţii au rămas şocaţi de întâmplare: Ai 13 ani şi eşti vândută de un proxenet numit 'Taie gâtlejuri', se citeşte în textul declaraţiei care descrie povestea Cyntoiei difuzată pe reţelele de socializare.

''Eşti în mod repetat drogată şi violată de mai mulţi bărbaţi, apoi ajungi în casa unui prădător sexual de 43 de ani. Îţi ajunge până peste cap şi găseşti curajul de a te răzvrăti, ucigând omul. Eşti arestată, judecată ca şi cum ai fi adultă şi condamnată la  zeci de ani de zile de puşcărie. Aceasta este povestea Cyntoiei. Va deveni aptă pentru liberare condiţionată când va avea 69 de ani'', spune apelul în concluzie.

Cântăreaţa lui ''Diamonds'' a aderat la petiţie pentru a cere eliberarea Cyntoiei Brown şi a scris pe Instagram: ''Putem să schimbăm denumirea de Justiţie? Fiindcă este ceva oribil de greşit când sistemul autorizează pe violatori şi-şi bate joc de viaţa victimelor acestora! Mă adresez acelora care sunt responsabili de sentinţa dată acestei fete: îmi doresc să nu aveţi copii,fiindcă Cyntoia ar fi putut fi a voastră'', spune într-un protest cu adevărat revoltat, Rihanna.

Cyntoia, după procesul din Tennessee, este actualmente închisă în închisoarea de femei din Nashville, iar cazul său pare închis pentru totdeauna. Ceea ce a făcut ca poporul american să reflecteze asupra soartei fetei la o distanţa de atâţia ani de la sentinţă, a fost scandalul sexual care a lovit Hollywoodul şi care a făcut ca mii – dacă nu milioane – de femei şi bărbaţi mai mult sau mai puţin cunoscuţi şă-şi povestească episoade neplăcute din viaţă, de violenţă şi hărţuire sexuală. Cine ştie dacă pentru Cyntoia n-ar putea exista un viitor diferit, aşa cum cere astăzi aproape întrega Americă…

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: