Evenimentul Zilei > Justitie > Omor pentru o fată. Ajutat de tatăl său, un adolescent și-a ucis rivalul cu toporul
Omor pentru o fată. Ajutat de tatăl său, un adolescent și-a ucis rivalul cu toporul

Omor pentru o fată. Ajutat de tatăl său, un adolescent și-a ucis rivalul cu toporul

În noaptea de sâmbătă spre duminică, localitatea Bocșa, din Caraș Severin, a fost zguduită de o crimă. După oribila faptă, autorii s-au ascuns într-un coteț

Victima este Ștefan David Varga, un băiat de 17 ani, de etnie romă. Vecinii spun că era dintr-o familie bună, cu oameni de caracter. A abandonat școala, anul trecut, ca de altfel și agresorul său, nepotul fostului primar din Bocșa.

Sursele EVZ arată că David și Adrian Avram, un puști de 16 ani, fost elev și el la Liceul „Tata Oancea” din Bocșa, disputau de ceva vreme o fată. De Paște s-au luat la bătaie pe platoul din parcarea magazinului Profi din localitate. Poliția nu a intervenit și nici nu a consemnat incidentul, considerând c e o simplă hârjoneală între tineri.


FOTO: Marian AvramL-au lăsat în stradă

Se pare că David și Adrian au continuat să se „împungă” pe Facebook, iar sâmbătă seara, însoțit de fratele său mai mare, cel dintâi s-a dus la casa celuilalt ca să „lămurească” lucrurile dintre ei. Acolo, surpriză. Adrian a ieșit din casă însoțit de tatăl său, unul cu toporul în mână, celălalt cu o bâtă, și i-au bătut pe cei doi. Ștefan David Varga a fost lovit cel mai rău, mai ales în zona capului. Agresorii s-au oprit abia când l-au văzut lat, căzut și nemișcat în stradă.

Martorii au sunat la 112. Băiatul a fost preluat de o ambulanță și dus la Urgențe la Spitalul Județean Reșița. A murit la scurt timp după ce a ajuns. Medicii au constatat în primă fază lovituri la cap, în zona urechii și a feței, dar și un traumatism cranio-cerebral, apoi băiatul a făcut un stop cardio-respirator iresuscitabil, la ora 23,00.

Familie agresivă, din tată-n fiu

Imediat după comiterea faptei, Adrian Avram și tatăl său, Dan, s-au ascuns într-un coteț din ogradă, unde însă au fost descoperiți după câteva ore de polițiști. Cei doi agresori au fost duși la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș Severin, pentru audieri. Localnicii spun că agresorii au fost dintotdeauna violenți. „Bunicul băiatului a fost primar înainte de 1989. Știți cum era, el avea pâinea și cuțitul. El tăia și spânzura în comunitate. Fiul lui a crescut cu nasul pe sus, fiindu-i insuflată ideea că e cel mai tare. A și omorât un om, fiind condamant deja, acum vreo 20 de ani. La rându-i, și-a crescut fiul tot cu nasul pe sus. Au violența asta în sânge, sunt țâfnoși”, a povestit, pentru EVZ, unul dintre localnici. Pentru stabilirea concretă a cauzei decesului, medicii legiști efectuează o expertiză medico-legală. Poliţiştii şi procurorii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte.