Evenimentul Zilei > Monden > Omagiul pentru Prințul Philip a stârnit furia mișcărilor anti-monarhice. „Au fost afectați mental”/„Nu trebuia difuzat…” FOTO
Omagiul pentru Prințul Philip a stârnit furia mișcărilor anti-monarhice. „Au fost afectați mental”/„Nu trebuia difuzat…” FOTO

Omagiul pentru Prințul Philip a stârnit furia mișcărilor anti-monarhice. „Au fost afectați mental”/„Nu trebuia difuzat…” FOTO

Documentarul „Prințul Philip: Familia Regală își amintește”, difuzat miercuri seară pe BBC One, a stârnit revolte în rândul persoanelor anti-regalitate. Lucrurile au luat amploare în cadrul unei campanii republicane care a criticat dur atitudinea televiziunii. Documentarul a prezentat interviuri filmate înainte și după moartea ducelui, însă anti-monarhicii spun că BBC nu trebuia să difuzeze un astfel de material, relatează The Express.

BBC a stârnit furia anti-monarhicilor, după difuzarea documentarului „Prințul Philip: Familia Regală își amintește”. Mișcarea anti-regalitate a transmis că „dacă Familia Regală dorea să realizeze un film omagial pentru Philip, este decizia lor, însă BBC nu trebuia să îl difuzeze”.

Campania pentru Abolirea Monarhiei a transmis pe Twitter, ca replică la documentar, că regina și ducele de Edinburgh au fost „afectați mental de faptul că au fost prinși în capcană, în monarhie”, susținând că cei doi „iubesc lucrurile atunci când merg prost”.

Documentarul despre Prințul Philip, difuzat de BBC, a stârnit revolta mișcărilor anti-monarhie

Conceput inițial pentru a marca cea de-a 100-a aniversare a Prințului Philip, documentarul prezintă interviuri filmate atât înainte, cât și după moartea Ducelui de Edinburgh, care a murit pe 9 aprilie, cu două luni înainte de ziua sa de naștere.

Realizatorii documentarului au filmat biroul său, biroul privat al secretarului și biblioteca din interiorul Palatului Buckingham. Pe lângă faptul că au obținut acces la colecția privată de filme cinematografice a reginei, toți copiii și nepoții Prințului Philip au luat parte la realizarea materialului video, alături de alți membri ai familiei regale.

În documentar, familia ducelui a rememorat momentele amuzante pe care le-a împărtășit cu acesta în timpul vieții sale.

Prințul William a povestit publicului despre gesturile „prostești” ale ducelui și cum se alegea cu certuri din partea soției sale.

„Era minunat la jocuri prostești”. Ce dezvăluie Familia Regală

„Singurul lucru pe care l-a făcut tatăl meu… era minunat la organizarea de jocuri prostești. Partea bună la a avea părinți tineri a fost că erau dispuși să facă lucruri nebunești”, a spus Prințul Charles.

„Bunicului meu îi plăceau lucrurile atunci când mergeau prost”, a continuat prințul William. „Amândoi bunicii mei adoră asta pentru că, vă puteți imagina, au trăit o viață în care totul trebuie să meargă bine tot timpul, așa că atunci când lucrurile merg prost, amândoi râd îngrozitor de mult. Toți ceilalți se jenează, lor le place.

Unul dintre lucrurile pentru care îl admir cu adevărat este faptul că a renunțat la o carieră militară foarte, foarte reușită pentru a fi consortul reginei. Și pentru a o susține și pentru a merge în serviciu și a-și face datoria într-un mod diferit. Știți, era o lume a bărbaților pe atunci. Și astfel, pentru un bărbat, să renunțe la cariera sa pentru a sprijini o femeie, deși era regină, era un pas destul de mare”, a mai precizat William.

„Cei doi au fost cel mai adorabil cuplu”, a conchis prințul Harry.