Oltchim s-a distrat puţin cu Krim

Oltchim s-a distrat puţin cu Krim

Vâlcencele au câştigat "finala" grupei cu formaţia din Ljubljana (30-26) şi s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor.

Formaţia feminină Oltchim Râmnicu Vâlcea şi-a asigurat un loc în penultimul act al Ligii Cam­pionilor la handbal, în urma victoriei pe care a obţinut-o aseară, pe teren propriu, în faţa grupării slovene Krim Lju­bljana, scor 30-26. Este pentru a treia oară în ultimele patru sezoane când vâlcencele reuşesc să atingă această fază a competiţiei. În semifinale, româncele vor întâlni gruparea maghiară ETO Györ, pe care au eliminat-o în aceeaşi fază a competiţiei, în urmă cu două stagiuni. Unguroaicele şi-au asigurat primul loc în Grupa 1, după ce au câştigat primele patru partide. Salvate de Huţupan Vâlcencele aveau nevoie de o remiză pentru a prinde un loc între primele patru echipe ale continentului. Presiunea era uriaşă pe umerii handbalistelor, susţinerea financiară urmând să fie redusă în stagiunea următoare în cazul unui pas greşit făcut în faţa slovenelor. Cu toate acestea, Oltchim a început bine meciul şi şi-a ţinut adversara la distanţă pe tabelă. Singurele momente tensionate au venit în a doua parte a primei reprize, când Krim a reuşit să egaleze şi a irosit mai multe oportunităţi de a prelua conducerea. Luminiţa Huţupan, revenită între buturi după o îndelungată perioadă de absenţă, a evoluat ca în tinereţe, exasperându-le pe jucătoarele oaspete cu intervenţiile sale senzaţionale. Mai mult, româncele au avut şi mult noroc, ex-iugoslavele lovind barele porţii române de foarte multe ori. Adelina Elisei a renăscut cu Krim Cea mai eficientă jucătoare a Oltchimului a fost extrema Adelina Elisei, care şi-a trecut de şapte ori numele pe lista marcatorilor, majoritatea golurilor venind în momente dificile pentru trupa lui Radu Voina. Antrenorul s-a declarat mulţumit de evoluţia fetelor în meciul cu Krim, însă crede că jucătoarele trebuie să rămână cu picioarele pe pământ. "Am făcut un meci foarte bun. Nu e cazul să ne gândim acum la finală sau la semifinale. Umătorul meci este cel care contează. Facem lucrurile pas cu pas", a spus Radu Voina. În ultima partidă din Grupa 2 principală, elevele lui Radu Voina vor merge în Muntenegru, pentru confruntarea cu liderul Buducnost.

7 goluri a înscris Adelina Elisei în poarta slovenelor, fiind cea mai bună marcatoare a partidei de ieri

SUCCES Zalăul a înnebunit Franţa Gruparea HC Zalău s-a impus, sâmbătă seară, pe terenul formaţiei HBC Nîmes, cu scorul de 27-24, în prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei EHF. Echipa antrenată de fostul selecţioner al României, Gheorghe Tadici, are şanse foarte mari de a ajunge în semifinalele unei competiţii europene, pentru prima oară după o pauză de 11 ani. Precedenta performanţă de acest fel a fost bifată de ardelence în Cupa Cupelor. Returul duelului cu HBC Nîmes este programat în 11 martie, la Zalău. "Am făcut un meci foarte bun. Nu e cazul să ne gândim acum la finală sau semifinale. Umătorul meci este cel care contează. Facem lucrurile pas cu pas.“ Radu Voina, antrenor Oltchim Râmnicu Vâlcea CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Oltchim - Metz 30-21. Vâlcencele au defilat în faţa adversarelor îmbrăcate în fustă