Evenimentul Zilei > Actualitate > Fiul unui PREȘEDINTE s-a clasat pe un loc CODAȘ la olimpiadă. Câte puncte a obținut
Fiul unui PREȘEDINTE s-a clasat pe un loc CODAȘ la olimpiadă. Câte puncte a obținut

Fiul unui PREȘEDINTE s-a clasat pe un loc CODAȘ la olimpiadă. Câte puncte a obținut

Hafez al - Assad, fiul preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, s-a clasat pe ultimul loc în echipa ţării sale la Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO) care are loc la Cluj-Napoca, acesta obţinând 3 puncte. Hafez a ocupat locul 486 din 615 concurenţi.

Primii doi clasaţi ai echipei siriene au obţinut câte 18 puncte care le aduc câte o medalie de bronz. Rezultatul înregistrat la Cluj-Napoca de Hafez al-Assad este cel mai slab din cadrul participărilor sale la olimpiadele internaţionale de matematică, în condiţiile în care în 2016, la Hong Kong, s-a clasat pe locul 4 în lotul olimpic de matematică al Siriei, cu 13 puncte, iar anul trecut, la Rio de Janeiro, a ocupat ultimul loc în echipă, dar a acumulat 7 puncte.

Festivitatea de închidere a Olimpiadei Internaţionale de Matematică este programată vineri în Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca, cu această ocazie urmând să fie împărţite şi medaliile pentru concurenţi. Olimpiada Internaţională de Matematică se desfăşoară în perioada 3 – 14 iulie la Cluj-Napoca.

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: