Anunțul potrivit căruia Lia Olguța Vasilescu va candida pentru un nou mandat de primar al Craiovei a fost făcut pe Facebook în această seară:

„Astazi, Biroul Permanent Municipal Craiova a aprobat, in unanimitate, candidatura mea la Primaria Craiovei. Am fost foarte onorata sa constat, in urma sondajului de opinie realizat, ca locuitorii orasului considera ca am fost cel mai bun primar de dupa revolutie si ca un procent foarte mare dintre ei isi doresc sa revin ca primar”, a scris acum câteva minute fostul ministru al Muncii.

Le multumesc pentru incredere, atat lor cat si colegilor mei, si ii asigur ca, in urmatorii patru ani, voi depune toate eforturile pentru ca toti cetatenii sa se regaseasca in proiectele primariei! In perioada imediat urmatoare voi prezenta echipa si programul cu care vin la primarie, cu o lista de investitii necesare nu doar pentru ridicarea gradului de confort, ci si pentru a avea cel mai frumos municipiu resedinta de judet din Romania!, a  scris Lia Olguţa Vasilescu pe contul personal de Facebook.

Lia Olguţa Vasilescu a mai candidat la alegerile locale, în anul 2012, devenind primar în Craiova, mandatul fiindu-i reînnoit după alegerile din iunie 2016. Dar, un an mai târziu, Olguța Vasilescu a renunțat la Primăria Craiova, în favoarea unui mandat de deputat și ministru al Muncii în guvernul Dăncilă.