Evenimentul Zilei > Politica > Olguța Vasilescu îl pulverizează pe Ponta. A început războiul pentru Cotroceni!
Olguța Vasilescu îl pulverizează pe Ponta. A început războiul pentru Cotroceni!

Olguța Vasilescu îl pulverizează pe Ponta. A început războiul pentru Cotroceni!

Lia Olguța Vasilescu nu ține cont de nimic când este vorba să apere PSD-ul. Atacuri în rafală, unele din spatele limbajului suburban.

Lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă i-a oferit Liei Olguța Vasilescu prilejul ideal să lanseze un atac furibund împotriva lui Victor Ponta. Fostul edil al Craiovei și unul dintre liderii Sudului din PSD s-a folosit de limbajul „de stradă” ca să lovească chiar în ex-președintele social-democraților. E clar, a început războiul pentru Cotroceni și toate armele sunt permise!

„Toporul” Pro România și „pădurea” useristă

„Vă imaginați scena cu Cîțu și Caramitru lucrând la buget”, și-a început Lia discursul care nu anunța ce „gloanțe” aveau să fie trase în direcția lui Victor Ponta. Olguța Vasilescu a șocat asistența cu forța mesajului său: „Tragic e altceva. Că un partid care a luat 20% trece la Putere și un partid care a luat 40% trece în Opoziție. Cum s-a întâmplat asta? Prin trădarea lui Victor Ponta, care ne spune că are sute de mesaje de la pesediști. Eu zic să se uite în frigider, că acolo vede mesajele noastre”.

Și asta nu a fost tot. În formă maximă, Olguța Vasilescu a făcut trimitere și la fabula, ca să-i reamintească lui Victor Ponta de gestul trădării: „Aș vrea să îi aduc aminte (n.n. – lui Victor Ponta) de fabula lui Grigore Alexandrescu, „Toporul și Pădurea”. Un bătrân merge să taie stejarii din pădure și nu poate pentru că toporul nu avea coadă, dar găsește un stejar dispus să dea din trunchiul său pentru a se face această coadă de topor. Cu cozile de topor și cu echipa lui Barna, acest domn înalt ca bradu… și mai era ceva ca gardul, dar nu îmi aduc aminte ce, care s-a oprit cu educația la clasa a VII-a, ne vorbește despre meritocrație”.

Nu l-a uitat nici pe Iohannis

Lia Olguța Vasilescu nu avea cum să își încheie discursul fără câteva referiri și la ceilalți „dușmani” ai pesediștilor, liberalii și useriștii.

„Sâmbătă, vor veni cu un buget pentru anul viitor. Cred că va fi foarte simplu pentru ei să îl facă. Şi ştim şi noi cum o să îl facă, pentru că i-am mai văzut până acum ce spuneau când erau în Opoziţie. Vor dubla bugetele de la Servicii, vor dubla bugetul Administraţiei Prezidenţiale – pentru că Klaus Iohannis trebuie să aibă bani de deplasări. În schimb, vor tăia vouchere de vacanţă, vor tăia pensii şi salarii, vor face ceea ce au făcut şi până acum”, a declarat cea mai vocală reprezentantă a PSD-ului.

Scenariul pentru România văzut de Lia Olguța Vasilescu este sumbru. Totuși, cu ironie, fostul ministru al Dezvoltării are și o veste bună:

„Foarte curând, românii o să poată să facă o comparație. Sunt convinsă că hipsterii care au votat în mai Dreapta, joi au sărbătorit cu șampanie și apoi au văzut 1.000 de km de autostradă construiți de PNL, au văzut trenurile aducând Diaspora acasă, au văzut cele 20 de spitale nou construite de guvernarea lui Iohannis și au văzut cum au dat năvală investitorii străini (…)  O să vadă cum li se taie veniturile, IT-iștii vor vedea cum o să le crească impozitele, o să vadă toți angajații cum trebuie să meargă la lucru sâmbăta și o să vadă bugetarii cum vor fi concediați. De ce credem că se întâmplă? Pentru că s-au mai întâmplat! De ce nu îl credem pe Iohannis când spune că nu vor tăia pensiile și salariile. Pentru că asta ne-a spus Băsescu în 2009 și știm ce s-a întâmplat”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: