Evenimentul Zilei > Economie > Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc preia Loteria Română!
Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc preia Loteria Română!

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc preia Loteria Română!

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc va prelua în coordonare Compania Naţională Loteria Română SA.

Această operaţiune este stabilită printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată miercuri de Guvern, potrivit Agerpres

Potrivit unui comunicat, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc va deveni autoritate cu un grad de independenţă ridicat de reglementare şi coordonator unic al jocurilor de noroc din România

"Modificările operate prin actul normativ adoptat astăzi vor permite o administrare transparentă a Companiei Naţionale Loteria Română SA, conform principiilor pieţei concurenţiale, o mai bună previzionare şi colectare a taxelor datorate bugetului de stat, prin folosirea conformă a dreptului de exclusivitate a statului în domeniul jocurilor de noroc. Prin trecerea CN Loteria Română S.A. din coordonarea Ministerului Finanţelor Publice în cea a Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc se va crea o singură structură specializată, care să gestioneze unitar şi concurenţial monopolul statului în domeniul jocurilor de noroc tradiţionale şi la distanţă", informează Guvernul. 

Actul normativ adoptat stabileşte că, pentru o perioadă tranzitorie de maximum patru ani de la intrarea în vigoare a OUG, va exista posibilitatea gestionării exclusivităţii în domeniul jocurilor de noroc exploatate de Loteria Română de către Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, autoritate de specialitate în domeniul jocurilor de noroc. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.