Evenimentul Zilei > International > Ofertă de nerefuzat pentru hackeri. Salariile ajung la 50.000 de euro
Ofertă de nerefuzat pentru hackeri. Salariile ajung la 50.000 de euro

Ofertă de nerefuzat pentru hackeri. Salariile ajung la 50.000 de euro

În Statele Unite, autoritățile nu glumesc cu securitatea națională, cu atât mai puțin cu cea a forțelor armate.  De regulă, totul este ținut strict secret pentru a se evita operațiuni de spionaj sau de sabotaj.

 

Însă, de câțiva ani, conducerea US Air Force se orientează către o altă strategie.

După ce a cerut, anul trecut, unor echipe de hackeri să intre în sistemul electronic al unui avion de vânătoare F-15, ocazie cu care numeroase puncte slabe au fost descoperite, US Air Force caută acum persoane capabile să pirateze sateliți.

Forțele aeriene americane controlează o vastă flotă de sateliți militari și guvernamentali.

Printre principalele amenințări ce planează asupra lor, Will Roper, responsabil de achiziții, tehnologie și logistică în cadrul US Air Force, citează „armele anti-sateliți” folosite pentru „orbirea”, distrugerea sau împiedicarea sateliților să comunice cu bazele lor, și tentativele de hacking.

Este rațiunea pentru care armata a făcut un apel la experți din afară, în cadrul Def Con din Las Vegas, o convenție care adună în fiecare an sute de hackeri, scrie korii.slate.fr.

Întrebat de TechCrunch, Roper recunoaște: „Avem absolut nevoie de ajutor”.

Pentru ediția din acest an a Def Con, US Air Force a lansat programul Hack-a-Sat, dedicat hackerilor și specialiștilor în cybersecuritate care pot detecta erori și defecte într-unul din sateliții săi.

La 22 mai, candidații vor trebui să treacă un test de calificare online, timp în care vor trebui să rezolve cel mai mare număr de provocări în 48 de ore.

Doar cele mai bune zece echipe vor ataca adevăratul satelit în timpul Def Con, programat pentru luna august.

Potrivit TechCrunch, testul final va consta în a le cere hackerilor să pirateze camera video a satelitului și să facă o poză a Lunii, totul din Las Vegas.

Primele trei echipe vor primi premii cuprinse între 20.000 și 50.000 de dolari.

Cu toate acestea, cursul evenimentelor ar putea fi schimbat din cauza pandemiei Covid-19. US Air Force ia în calcul o modalitate de a face acest ultim test virtual.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.