Evenimentul Zilei > Actualitate > Ofertă de nerefuzat din partea Metrorex. În ce condiții poți primi cartele de metrou gratuite
Ofertă de nerefuzat din partea Metrorex. În ce condiții poți primi cartele de metrou gratuite

Ofertă de nerefuzat din partea Metrorex. În ce condiții poți primi cartele de metrou gratuite

În plin scandal cu liderul de sindicat Ion Rădoi, Metrorex și-a făcut timp pentru a încurajaza reciclarea. Astfel, călătorii din subteran vor putea primi o cartelă de metrou cu o călătorie dacă dovedesc că sunt interesați de inițiativele ecologice.

Mai exact, în schimbul donării a 5 deşeuri, care pot fi PET-uri, sticle sau doze de aluminiu, călătorii pot primi o cartelă de acces gratuit, a informat joi Metrorex. Instituția a lansat, în parteneriat cu Eco Synergy şi Rematholding, campania „PET=BILET”.

„PET=BILET” le aduce bucureștenilor călătorii gratis

„Metrorex, în parteneriat cu Eco Synergy și Rematholding, lansează “PET=BILET”, campania premieră ce are ca scop atât încurajarea colectării și reciclării deșeurilor, cât și creșterea interesului cetățenilor pentru călătoria cu metroul – transport ecologic, nepoluant.

Metrorex încurajează programele ce au ca scop protecţia mediului, aliniindu-se astfel politicilor naţionale şi internaţionale ecologiste. Prin această campanie se dorește sensibilizarea opiniei publice și creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanţa protejării mediului înconjurător.

Cei dornici să participe sunt așteptați în perioada 2 – 20 august a.c. în stațiile de metrou Dimitrie Leonida și Pipera (intrarea principală) la standul partenerilor noștri.

Călătorii vor oferi 5 deșeuri (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu)

„Astfel de campanii sunt necesare pentru schimbarea comportamentului cetăţenilor cu privire la păstrarea mediului înconjurător curat şi nepoluat, dar şi pentru promovarea beneficiilor utilizării transportului subteran ca mijloc de transport ecologic. Astfel că, prin aceste tipuri de acţiuni, societatea noastră doreşte să se implice activ în formarea unor comportamente responsabile din punct de vedere ecologic”, a declarat Ştefan Paraschiv, directorul general al Metrorex, despre scopul inițiativei.

Condiții moderne pentru călătorii în subteran. Vor avea carduri contactless reîncărcabile

Instituția a demarat și alte acțiuni destinate confortului bucureștenilor. Începând de joi, 29 iulie a.c. , călătorii cu abonamente vor beneficia de carduri contactless, pe care vor putea reîncărca și alte tipuri de titluri de călătorie din oferta tarifară existentă. Cardurile contactless nominale reîncărcabile se vor emite pentru abonamentele săptămânale, lunare și cele anuale.

La prima emitere, cardul va fi oferit gratuit. Însă, în cazul în care posesorul pierde cardul, îi este furat sau îl deteriorează, emiterea unui card nou se va face contra cost, precizează oficialii Metrorex.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: