Evenimentul Zilei > International > Ofensiva vaccinaților! New York, cel mai mare oraș care va condiționa accesul în restaurante și gym
Ofensiva vaccinaților! New York, cel mai mare oraș care va condiționa accesul în restaurante și gym

Ofensiva vaccinaților! New York, cel mai mare oraș care va condiționa accesul în restaurante și gym

New York City va cere dovada vaccinări pentru intrarea în restaurante și săli de sport, a anunțat primarul orașului, Bill de Blasio. "Întrebările pe care oamenii le au acum cu privire la modul în care poate funcționa societatea vor fi clarificate", a declarat Andy Slavitt, fost consilier principal de la Casa Albă pentru strategia anti-Covid-19, în timpul conferinței de presă a lui de Blasio.

New York City va impune să prezinți dovada vaccinării pentru a intra în toate restaurantele, centrele de fitness și locurile de divertisment interioare, a anunțat marți primarul orașului Bill de Blasio, preluat de CNN.

„Dacă nu sunteți vaccinat, din păcate, nu veți putea participa la multe lucruri”, a spus de Blasio. „Dacă doriți să participați pe deplin la societatea noastră, trebuie să vă vaccinați”.

Politica va intra în vigoare în următoarele săptămâni

Decizia administrației orașului are loc atunci când multe companii din SUA încep să anunțe cerințele de vaccinare pentru angajați și, în unele cazuri, le cer clienților să arate dovada vaccinării.

Teatrele de pe Broadway au anunțat deja că vor solicita certificat de vaccinare atât pentru public, cât și pentru personal, cel puțin până în luna octombrie.

Și New York-ul nu este singurul care își propune să solicite certificatul de vaccinare. Țările din Europa au lansat diverse stimulente, inclusiv plăți în numerar și tururi gratuite pe stadionul de fotbal, în efortul de a vaccina oamenii.

Luni, parlamentul francez a adoptat o lege care impune o „autorizație de sănătate” care să arate dovada vaccinării sau un test PCR negativ pentru a intra în restaurante, baruri și pentru a călători cu trenuri și avioane de distanță lungă.

NYC va începe aplicarea programului pe 13 septembrie, a spus primarul

În New York, aproximativ 55% dintre rezidenți sunt complet vaccinați, conform datelor orașului. Și, deși acest număr nu pare deosebit de ridicat, este mai mare decât rata totală de vaccinare din SUA, care se ridică la aproximativ 50%. Ratele de vaccinare diferă și în funcție de cartier. Aproximativ două treimi din locuitorii din Manhattan sunt complet vaccinați, comparativ cu doar 46% dintre rezidenții din Bronx.

Știrile despre noile cerințe au fost întâmpinate cu o anumită îngrijorare de către Asociația Națională a Restaurantelor.

Politica va necesita „modificări semnificative pentru modul în care restaurantele funcționează în oraș”, a declarat Larry Lynch, vicepreședinte pentru știință și industrie în grupul comercial. El a avertizat, de asemenea, că punerea responsabilității asupra restaurantului ar putea pune angajații în pericol, citând „reacția violentă” cu care s-au confruntat mulți când obligativitatea purtării măștii a fost lansate anul trecut.

Lynch a spus că speră că NYC va colabora cu Asociația Națională a Restaurantelor pentru a asigura o „îndrumare clară și sprijin pentru forța noastră de muncă”.

„New York City va fi primul oraș din America care va găsi răspunsuri la aceste întrebări pe măsură ce se implementează”, spus Andy Slavitt, fost consilier principal de la Casa Albă pentru strategia anti-Covid-19.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: