Fostul judecător al CCR a declarat, luni, că ar trebui să existe „nişte măsuri minime reparatorii”. Prezent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a judecat și cauza lui, Toni Greblă a fost solicitat să nuanțeze aspectul și să se pronunțe dacă sunt motive pentru lansarea acestui proiect, de exemplu situația completurilor de 5 judecători de la ÎCCJ. „Este o situaţie atipică. De câţiva ani de zile, cele mai importante completuri de judecată ale Înaltei Curţi au funcţionat şi au fost compuse altfel decât a prevăzut legea şi, din acest punct de vedere, cred că nişte măsuri minime reparatorii trebuie să existe. Care sunt acelea nu aş putea să vă spun eu acum", a spus secretarul general al Guvernului. Toni Greblă a adăugat că nu are în atribuții problemele justiției și poate că acesta este motivul pentru care nici Liviu Dragnea, nici Viorica Dăncilă nu s-au consultat cu el. „Mai multe opinii mi-aţi cerut dumneavoastră decât domnul preşedinte Dragnea, care nu a purtat nicio discuţie cu mine, nici cu doamna premier nu am purtat o asemenea discuţie”, a spus el jurnaliștilor.

În legătură cu decizia ÎCCJ de a amâna toate dosarele de la completurile de 5, Toni Greblă susţine că nu există un blocaj în activitatea Instanţei supreme, dar că acesta se va rezolva după jumătatea lunii ianuarie.

Luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru prima lună a anului viitor 25 de dosare aflate pe rolul completurilor de 5 judecători, printre care şi cele în care sunt judecaţi: Liviu Dragnea, Victor Ponta, Toni Greblă, Sebastian Ghiţă, Cristian Rizea, Viorel Hrebenciuc şi Tudor Chiuariu.
 

 

Te-ar putea interesa și: