Evenimentul Zilei > Actualitate > Obligativitatea vaccinării populației devine realitate! Nimeni nu va scăpa! Când se va întâmpla
Obligativitatea vaccinării populației devine realitate! Nimeni nu va scăpa! Când se va întâmpla

Obligativitatea vaccinării populației devine realitate! Nimeni nu va scăpa! Când se va întâmpla

Virusul COVID-19 este cu un pas înaintea populației! Din ce în ce mai multe țări au ajuns la capătul puterilor din cauza numărului colosal de infectări. Obligativitatea vaccinării îi paște pe cetățeni.

Mai multe țări au hotărât să pună restricții mult mai dure pentru a câștiga lupta cu virusul COVID-19.Cehia şi Slovacia au anunţat aseară că impun carantina pentru persoanele nevaccinate. Rusia se confruntă cu cel mai înfiorător număr de decese de la începutul haosului.

Cea mai dură măsură urmează să fie luată de Austria. Țara ia în considerare obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie.

Într-un cimitir din Sankt Petersburg, locurile sunt limitate, fiind zeci de morminte noi cu bolnavi care au pierdut bătălia cu virusul.O situație tragică este și în Rusia, s- a înregistrat pentru a doua zi consecutiv un număr record de decese: 1251 de morţi, cu mult peste ziua anterioară.

Vaccinul devine obligatoriu

Cazurile scad ușor ușor, dar situația rămâne extrem de dramatică.Reducerea cazurilor e pusă pe seama vaccinărilor, spun medicii unui spital din Cerchezia, o regiune de la graniţa Rusiei cu Georgia.
Americanii au din ce în ce mai puține decese pentru că majoritatea populației este vaccinată, iar riscul de a face o formă severă este minim.

Anthony Fauci, imunolog: “Comparativ cu persoanele vaccinate, nevaccinaţii prezintă un risc de 13 ori mai mare de a se infecta şi de 20 de ori mai mare de a muri de COVID”.

Guvernul ceh a apelat la o nouă modalitate de a îi constrânge pe oameni să se vaccineze.Responsabilii au declarat aseară că cetățenii neimunizați nu vor mai avea voie să participe la evenimente publice, să meargă la restaurant sau la un hotel doar pe baza unui test PCR.

sursa: arhivă EVZ

Slovacia este o altă țară care taie în carne vie populația nevaccinată.

Eduard Heger, prim ministru Slovacia: “Am pus semnul egal între cei care au avut COVID şi cei vaccinaţi. Aceste două grupuri de oameni vor fi favorizate. Nu trebuie să se testeze de două ori pe săptămână ca să meargă la lucru. Sunt liberi să meargă în magazine, nu doar în cele esenţiale, ci şi în centrele comerciale.”

Viena este țara care anunță cele mai dure restricții, cea mai relevantă este obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie. Ieri au ajuns la un record național de cazuri.

Alma Zadic, ministrul justiției Austria: “Ministrul sănătăţii se consultă cu experţi juridici, cu avocaţi, cu specialişti în drept constituţional. Această măsură este într-adevăr luată în calcul.”, potrivit stirileprotv.ro

Ulrich Elling, specialist: “Nu mai e vorba să răsturnăm tendinţa actuală, ci de o frână de urgenţă, ca să ne izbim de zid cu o viteză mai redusă.”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.