35 de milioane de americani au votat în avans

Pentru Joe Biden, o victorie este esențială în Pennsylvania, statul în care s-a născut și pe care Hillary Clinton l-a pierdut-o în 2016. Candidatul democrat a ținut mai multe întâlniri acolo decât în ​​orice alt stat.

Donald Trump a făcut recent progrese în ceea ce privesc intențiile de vot, potrivit unui sondaj Reuters / Ipsos publicat luni, chiar dacă Joe Biden menține un avans ușor, 49% față de 45% pentru președintele republican.

„Dacă vom câștiga Pennsylvania, vom câștiga totul”, a declarat Donald Trump, marți seară, la o întâlnire în Erie, în nord-vestul statului, unde a susținut că programul lui Biden ar dăuna unor mii de locuri de muncă locale din în energie sau industrie.

Președintele republican se va deplasa miercuri seara la Gastonia, Carolina de Nord. El se va adresa susținătorilor săi de pe  aeroportul local.

Senatoarea Kamala Harris, alegerea lui  Biden pentru funcția de vicepreședinte, va fi, de asemenea, în Carolina de Nord, Asheville și Charlotte, pentru a încerca să mobilizeze alegătorii democrați

Un sondaj Reuters / Ipsos publicat marți arată că Joe Biden și Donald Trump sunt la apropiere în ​​acest stat (49% pentru democrat, 46% pentru republican).

Cel puțin 35 de milioane de alegători americani au votat deja în avans, mai mult de un sfert din numărul total de voturi exprimate la alegerile din 2016, potrivit ultimelor date strânse de grupul Elections Project de la Universitatea din Florida.

 

PAGINA ANTERIOARA