Obama – adevăratul contracandidat al lui Trump în alegerile prezidențiale din 2020

Obama – adevăratul contracandidat al lui Trump în alegerile prezidențiale din 2020

După ce Donald Trump a lansat un atac dur pe Twitter la adresa predecesorului său, vorbind despre „ObamaGate”, Barack Obama a răspuns pe rețelele sociale

„Votați”, a scris Obama pe Twitter, iar mesaje asemănătoare ale sale au fost publicate și pe Facebook și Instagram.

Cu puțin înainte, Trump repetase mesajul „Obamagate”, cerând senatorilor Republicani să îl cheme pe fostul președinte să depună mărturie în legătură cu „cea mai mare crimă politică și cel mai mare scandal din istoria SUA”, adăugând că Obama „a știut TOTUL”.

Temperatura a crescut până la incandescență pe scena politică americană, după ce mai multe documente declasificate au demonstrat că administrația Obama și serviciile secrete au fost implicate într-o uriașă operațiune de spionare a lui Donald Trump și a echipei sale, cu scopul compromiterii acestuia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Administrația Trump a trimis congresmenilor o listă declasificată a oficialilor administrației Obama care au solicitat documente legate de Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate națională al lui Trump.

Pe listă se află nume grele, precum fostul vicepreședinte Joe Biden, probabilul contracandidat al lui Trump în alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, fostul ambasador al SUA la ONU – Samantha Power, fostul director al comunității de informații (National Intelligence) – James Clapper, fostul director al FBI – James Comey și fostul șef de cabinet al lui Obama – Denis McDonnough.

Trump l-a atacat pe Obama și duminică, după ce fostul președinte criticase decizia Departamentului Justiției de a închide cazul Michael Flynn, după ce alte documente dclasificate dovedeau intenția FBI de a-i întinde acestuia o capcană, pentru a-i forța destituirea.

Obama a afirmat că închiderea dosarului Flynn reprezenta o amenințare pentru „statul de drept”.

În alte mesaje, Trump a repetat mesajul „Obamagate”, din care pare să-și fi făcut stindardul de luptă, și a distribuit un mesaj al unui susținător al său care afirma că Obama este „primul fost președinte din istoria Statelor Unite care a luat poziție împotriva succesorului său”.

În contextul în care Joe Biden are o atitudine ștearsă, fiind nevoie să bată în retragere, ca urmare a acuzațiilor de agresiune sexuală, veritabilul rival al lui Donald Trump în perspectiva alegerilor din 3 noiembrie pare să fi devenit Barack Obama.

Mai ales dacă acesta va fi chemat să depună mărturie în fața Congresului.