Evenimentul Zilei > International > Oare oficialii americani au ceva de ascuns? Informații contradictorii despre atacul de la Pentagon
Oare oficialii americani au ceva de ascuns? Informații contradictorii despre atacul de la Pentagon

Oare oficialii americani au ceva de ascuns? Informații contradictorii despre atacul de la Pentagon

Agenția însărcinată cu protecția Pentagonului, PFPA, a confirmat moartea unui polițist în urma atacului armat de marți dimineață.

Identitatea ofițerului ucis nu a fost comunicată imediat, iar informațiile rămân deocamdată contradictorii. Oficialii de la Pentagon au făcut puține clarificări la conferința de presă organizată marți după-amiază.

Au refuzat să dea detalii despre ce s-a întâmplat pe motiv că investigația e în curs

Vorbind reporterilor, șeful Agenției însărcinată cu protecția Pentagonului, Woodrow Kusse, a refuzat în repetate rânduri să ofere detalii despre ceea ce s-a întâmplat invocând faptul că o investigație este în curs.
Două surse de aplicare a legii au declarat anterior CNN că un ofițer a fost împușcat în timpul incidentului. Mai târziu, un oficial al apărării fa spus că ofițerul a fost înjunghiat de un agresor, iar alți ofițeri au reacționat rapid și l-au împușcat pe suspect.

Woodrow Kusse i-a informat pe jurnaliști în timpul conferinței de presă că un ofițer a fost atacat pe o platformă de transport din apropierea clădirii și că incidentul s-a încheiat și nu mai există nicio amenințare în zonă.
„A fost un schimb de focuri și au existat mai multe victime”, a spus el, fără să precizeze dacă cineva a fost ucis în incident.
Presat de întrebările reporterilor, Kusse a recunoscut că forțele de ordine „nu caută în mod activ un alt suspect”.
În momentul atacului, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin și președintele Comitetului Șefilor de Stat Major, Mark Milley, se aflau la Casa Albă, la o întâlnire cu președintele Joe Biden.

Pentagonul, țintă predilectă a teroriștilor

La Pentagon lucrează aproximativ 27.000 de militari și civili. Instituția a mai fost vizată de atacuri. Pe 11 septembrie 2001, unul dintre avioanele deturnate de teroriștii Al Qaeda a lovit aripa de vest a imensului imobil, omorând 125 de persoane.

În 2010, un bărbat pe nume John Patrick Bedell a împușcat doi agenți din dispozitivul de securitate al Pentagonului. Agresorul a fost ucis în schimbul de focuri cu poliția, dar cei doi ofițeri au supraviețuit. Incidentul din 2010 a avut loc în aceeași zonă în care s-a desfășurat atacul de marți dimineață, scrie CNN.