Oana Manea: "Mă bucur că m-am întors acasă, Krim a fost o experienţă tristă pentru mine"

Oana Manea: "Mă bucur că m-am întors acasă, Krim a fost o experienţă tristă pentru mine"

Pivotul echipei naţionale feminine de handbal a României, Oana Manea, a dat Liga Campionilor Europeni pe play-out-ul Ligii Naţionale, dar spune că a făcut cea mai bună alegere după un an de coşmar la Ljubljana.

La 28 de ani, Oana Manea dă un nou "restart" carierei sale. După o viaţă la Oltchim (13 sezoane), Oana a împărtăşit prima sa experienţă în străinătate semnând anul trecut cu multipla campioană a Sloveniei, Rokometni Klub Krim Ljubljana. La plecare şi-a vândut chiar şi maşina, crezând că va sta în Slovenia câţiva ani. Sejurul nu i-a priit însă Oanei, care s-a întors acasă. A semnat cu CSM Bucureşti, grupare care se înscrie şi ea într-un nou proiect. Manea nu s-a întors cu mâna goală de la Krim, aducând-o şi pe Talida Tolnai, alături de care jucase şi la Oltchim. Evenimentul zilei: Cum ai regăsit campionatul românesc? Oana Manea: Am jucat doar două meciuri în tricoul CSM-ului, aşa că nu pot spune prea multe. Campionatul e însă mai puternic. Acum sunt mai multe echipe care trag la titlu. Ce te-a atras la CSM? În primul rând, am vrut să mă întorc acasă. Apoi, faptul că Mette Klit e antrenor aici a contat enorm. Am lucrat cu ea la Oltchim. E un antrenor foarte bun. Ce a însemnat Krim? O experienţă urâtă, neplăcută. Nu m-am simţit bine acolo. De ce? Am plecat cu sufletul deschis la Ljubljana. Era prima mea experienţă în străinătate. Auzisem multe lucruri frumoase despre Krim. Luminiţa Huţupan, care a jucat câţiva ani la Ljubljana, mă făcuse să cred că nu îmi va fi greu. Am găsit însă opusul la tot ce auzisem frumos despre Krim. Ce nu ţi-a plăcut? Atmosfera... Apoi faptul că banii veneau cu ţârâita. Am plecat de acolo cu patru salarii neridicate. Şi îi vei mai vedea? Banii? Am promisiuni că se va rezolva, dar cred că voi păţi ca şi în cazul Oltchimului. Parcă văd că schimbă şi oamenii de acolo numele echipei! Cine ştie ce se va întâmpla. Păi şi de la Oltchim mai ai bani de luat? Toate fostele jucătoare de la Oltchim suntem în aceeaşi situaţie. Avem de luat trei salarii. Am înţeles că suntem băgate toate la masa credală! Am înţeles, la Krim nu ţi-a plăcut atmosfera, dar restul? Oraşul? N-am văzut mare lucru. Antrenamente, meciuri. De multe ori preferam să stau acasă. Când eram la Oltchim, noi, româncele, le luam peste tot pe jucătoarele din străinătate. Vroiam să se simtă bine în România. În Slovenia n-am întâlnit asta. N-am ieşit de trei ori. Ce ţi-a plăcut totuşi? Muzica! Ca peste tot în fosta Iugoslavie, muzica în Slovenia e superbă. Ce îţi place la Mette? Îmi place cum face antrenamentele. Şedinţele de pregătire se bazează pe viteză, aşa cum o cere handbalul modern. Nu stai o secundă. Nu te plictiseşti. Nici nu dai în cealaltă extremă. Pregăteşte bine meciurile. Cine s-a bucurat cel mai mult de revenirea ta? Mama, normal! Atât de mult, încât a uitat să-mi facă de mâncare. Am rămas flâmândă în seara aia! Exagerez! Anul trecut te-ai reîntors şi la naţională. Aşa sunt eu, patrioată! Am zis că nu mai vin, dar m-am întors şi cred că am luat cea mai bună decizie. Am înţeles că acum ai şi impresar. Aşa e. E un impresar ungur, care se ocupă inclusiv de fotbalişti, nu doar de handbal!

"Ne batem pentru un loc în Europa" CSM Bucureşti, noua echipă a Oanei Manea, se află în a doua parte a clasamentului Ligii Naţionale, pe locul 7 (din 12 echipe) şi va participa la "play-out". Cu toate acestea, Oana Manea zice că vrea să joace cu CSM în cupele europene. "Singura noastră şansă o mai reprezintă Cupa României. Trebuie să o câştigăm. Ar fi păcat să nu prindem un loc în Europa. Avem echipă, avem condiţii", ne-a mărturisit Oana Manea. Fosta "galactică" de la Oltchim a găsit la CSM două jucătoare alături de care a învăţat handbal la CSŞ 2 Bucureşti! "E vorba de Cristina Niculae şi Mihaela Doica", a precizat pivotul naţionalei României, care în tricoul lui Krim a jucat în Liga Campionilor.

Ne puteți urmări și pe Google News