Grupul de Iniţiativă “Inimi deschise” din Vizureşti (judeţul Dâmboviţa) a trimis o scrisoare deschisă Primăriei şi Consiliului Local Ciocăneşti, cărora le cere sprijinul pentru finalizarea dispensarului din localitate. În prezent, oamenii trebuie să meargă zece kilometri pentru o consultaţie medicală.
“În perioada aprilie – septembrie 2014 am mers din poartă în poartă şi am intervievat peste 250 de persoane cu privire la problemele legate de spaţiile de folosinţă comună din Vizureşti, am organizat două întâlniri cu locuitorii satului în care am analizat resursele necesare rezolvării acestor probleme, precum şi cine are responsabilitatea soluţionării acestora şi ce putem face noi, membrii comunităţii. La aceste întâlniri au participat 67 de persoane. Ca urmare a acestor activităţi suntem în măsură să vă informăm că nefuncţionarea dispensarului din Vizureşti a fost menţionată ca principala problemă care afectează întregul nostru sat, semnalată de cei intervievaţi şi cei prezenţi la întâlniri”, se arată în textul scrisorii semnate de Grupul “Inimi Deschise”.
În textul scrisorii, membrii grupului detaliază activităţile şi lista materialelor necesare pentru finalizarea lucrărilor la Dispensarul Vizureşti, pentru care solicită spijinul autorităţilor locale. Pentru deschiderea dispensarului, mai este necesară suma de 1.850 de lei, urmând ca în etapa a doua să se construiască o cameră de tratamente şi racordarea instalaţiilor sanitare, pentru a primi autorizaţiile necesare.
“Pentru că misiunea Grupului Inimi Deschise este aceea de a lucra împreună cu membrii comunităţii din Vizureşti pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii în spaţiul comun şi individual din comunitate meţionam că membrii Grupului Inimi Deschise vor participa în continuare voluntar la activităţile de finalizare a dispensarului”, mai scriu cei 14 membri ai grupului de iniţiativă.
Grupului „Inimi Deschise” participă la proiectul “Acasă în Comunitatea Ta”, iniţiat de Fundaţia PACT, Habitat for Humanity România şi Asociaţia Viaţa la Ţară.
De la înfiinţare, grupul a reuşit să contruiască o “căsuţă de cultură” în Vizureşti, unde sunt organizate ateliere, cursuri şi activităţi recreative pentru membrii comunităţii. De asemenea, au facilitat organizarea unor cursuri de antreprenoriat la care au participat opt persoane fără loc de muncă din Vizureşti şi au ţinut cursuri de alfabetizare pentru 15 copii copii cu risc mare de abandon şcolar.
Dacă doriți să îi susțineți, puteți semna petiţia online “Oamenii din Vizureşti au nevoie de un dispensar”.