Fotograful Blake Little a folosit zeci de litri de miere pentru ultimul și cel mai inspirațional proiect foto al său: „Preservation”.

Little şi-a scăldat modelele cu miere din cap și până în picioare, iar „experimentul lipicios” a oferit rezultate incredibile: mierea a transformat corpurile modelelor în sculpturi spectaculoase. Printre modelele selectate de Blake pentru noul proiect foto se numără diverse persoane: de la o femeie în vârstă de 85 de ani și până la un copil. Fotograful și-a dorit doar să exprime natura sculpturală a corpului uman, indiferent de forme, mărimi sau culori. Printre modele sale figurează şi un câine!

Fotograful stabilit la Los Angeles a lucrat, în trecut, cu unele dintre cele mai mari nume de la Hollywood, printre care: Gwyneth Paltrow, Tom Cruise și Samuel L. Jackson. Ultimul său proiect foto, însă, depășește orice colaborare.

Blake recunoaște că ideea stranie a proiectului i-a venit după ce a admirat, odată, cum un om mânca miere cu mâinile, iar substanța dulce și lipicioasă i se prelingea, intrigant, până la coate. Din 2012 și până în 2014, artistul a realizat peste 60 de fotografii creative, utilizând oameni scăldați în miere din cap și până în picioare. „Mierea este un mod de democratizare a oamenilor, îi poate transforma într-un mod universal”, mărturisește artistul, potrivit metro.co.uk.  Unul dintre modele a mărturisit: „Este un sentiment foarte ciudat. Inițial, îți este foarte frig, după care, simți cum corpul tău se încarcă cu căldură. Te simți ca și protejat într-un fel!”

Proiectul a presupus folosirea a peste 500 de vase de miere, cu capacitatea de peste 2 litri.

 

Te-ar putea interesa și: