Evenimentul Zilei > Actualitate > Oamenii de ştiinţă au creat primul antibiotic nou în 30 de ani! Ar putea fi cheia pentru multe INFECŢII care aduc MOARTEA
Oamenii de ştiinţă au creat primul antibiotic nou în 30 de ani! Ar putea fi cheia pentru multe INFECŢII care aduc MOARTEA

Oamenii de ştiinţă au creat primul antibiotic nou în 30 de ani! Ar putea fi cheia pentru multe INFECŢII care aduc MOARTEA

Un nou antibiotic – primul în aproape 30 de ani, a fost descoperit de oamenii de știință care susțin că pare să fie la fel de bun, sau chiar mai bun, decât multe medicamente existente, cu potenţialul de a acţiona împotriva unei game largi de infecții letale, cum ar fi pneumonia şi tuberculoza .

Testele de laborator au arătat că noul antibiotic, numit Teixobactin, poate ucide unele bacterii mai repede decât antibioticele stabilite. De asemenea, în cadrul testelor de laborator, s-a dovedit că poate vindeca şoareci de laborator care suferă de infecții bacteriene, fără efecte secundare toxice.

Creştere rapidă

O astfel de evoluție ar reprezenta un impuls mare în ceea ce priveşte industria medicamentelor. Şi aceasta din cauza temerilor tot mai mari că lumea este în criză de antibiotice eficiente, având în vedere creșterea rapidă a tulpinilor rezistente la medicamente și răspândirea bolilor pe glob, potrivit independent.co.uk.

Profesorul Kim Lewis de la Northeastern University din Boston – care a condus cercetarea și lucrează cu NovoBiotic Pharmaceuticals, cu sediul in Cambridge, Massachusetts, este cel care deţine brevetele de Teixobactin. El este cel care a spus că primele teste clinice pe oameni ar putea începe în doi ani și, în caz de reușită, medicamentul ar putea fi utilizat pe scară largă în 10 ani.

"Problema este că agenții patogeni achiziționează rezistență mai repede decât ne putem dezvolta noi antibioticele și acest lucru provoacă o criză a sănătății umane. Avem acum cateva tulpini de tuberculoză, care sunt rezistente la toate antibioticele disponibile ", a declarat profesorul Lewis.

Care a mai subliniat că "teixobactin este foarte eficient împotriva tuberculozei și reprezintă o oportunitate de a dezvolta un tratament cu un singur medicament împotriva tuberculozei, mai degrabă decât cu un tratament bazat pe administrarea de trei antibiotice diferite".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: