Oficialii Universității din Nagasaki au declarat că se vor face excepții de la regulă doar dacă solicitanții pozițiilor libere promit să renunțe la acest viciu după ce vor fi preluat noua funcție.
Noua politică referitoare la fumat, anunțată pe 19 aprilie, reflectă tendința generală de a se interzice fumatul în toate spațiile publice din Japonia, inclusiv în restaurante și baruri, în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice și Paralimpice din Tokyo, care vor avea loc în 2020.
Politica reflectă, de asemenea, eforturile intense depuse de organizațiile din sectorul privat pentru a pune în aplicare regulile de combatere a fumatului.
"Sarcina noastră, ca universitate, este de a ajuta la dezvoltarea armonioasă a resurselor umane și ne simțim obligați să descurajăm oamenii de la fumat, deoarece unele companii au început să nu mai recruteze fumătorii", a declarat domnul Shigeru Kono, președintele universității.
Politica universității respectă "foaia de parcurs pentru nefumători", lansată în noiembrie anul trecut, care presupune eliminarea treptată din campus a 10 zone pentru fumat.
Interdicția totală privind fumatul în incinta universității de către personalul didactic și toate celelalte persoane va intra în vigoare în luna august. Profesorii și studenții nu mai au voie să transporte țigări sau brichete deja din aprilie.
Fumătorii reprezintă aproximativ 8% din personalul universității, se arată în același reportaj.
Un medic specializat în tulburări psihosomatice va fi disponibil începând cu luna mai pentru a-i ajuta pe cei care au dificultăți în a renunța la fumat. Profesorii și studenții care fumează vor fi încurajați să vadă medicul, susține cotidianul Asahi Shimbun.
Legea revizuită pentru promovarea sănătății, care urmează să fie pusă în aplicare din aprilie 2020, interzice fumatul în unitățile de consum de alcool și de alimentație pe tot teritoriul Japoniei.

 

Te-ar putea interesa și: